U heeft gezocht op : Jonnie Boer

9 oktober 2020 Michelin Interview F&B
Portret Adrian Zarzo; puristische sterrenchef

Típico Zarzo. De slogan van het met een Michelinster bekroonde restaurant in Eindhoven verraadt de authentieke visie van de eigenaar, naamdrager én culinair purist. Restaurant Zarzo is een totaalbeleving, waar sereniteit en identiteit een belangrijke rol spelen. Aan de hand van zes the ...

15 mei 2018 Wijn
Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland

Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland. De sommelier van Restaurant Twenty Seven in Amsterdam ontving op het Leerhotel het Klooster in Amersfoort tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers de Trophée Henriot. Tijdens een groots galadiner waar werd gekookt door verschil ...

11 december 2017 Michelin
Inter Scaldes haalt derde Michelinster binnen

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de MICHELIN gids Nederland bekend, waarin 704 restaurants en 261 hotels worden onderscheiden. De MICHELIN gids 2018 bevestigt de culinaire opmars die in Nederland gaande is. Inter Scaldes (Kruiningen) is het derde restaurant dat de h ...

13 september 2017 Rotterdam
Groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam

Na maandenlange voorbereiding inclusief een grootschalige renovatie van de beurshallen staat Gastvrij Rotterdam op het punt van beginnen. Op maandag 18 september 2017 openen de deuren van Rotterdam Ahoy voor het eerste jubileum van de snelgroeiende horecavakbeurs. De beursvloer is opnieuw groter qua ...

30 mei 2017 Culinair Interview
Peter Postma, Kaatje bij de Sluis: "Een hotel is gemakkelijker dan een restaurant"

Peter Postma is niet alleen chef-kok van Kaatje bij de Sluis, hij is ook de eigenaar. Sinds vier jaar is hij zelfs hotelier. Een ondernemer achter het fornuis van een sterrenrestaurant, dat zie je niet iedere dag. Het belang van die Michelinster mag volgens Peter niet onderschat worden: “St ...

6 april 2017 Video Culinair
Video: dit zijn de 50 beste restaurants ter wereld

Naar de bekendmaking van de jaarlijkse ranglijst van de beste restaurants ter wereld wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken. Gelukkig vinden we De Librije dit jaar terug op plek 34; een prestatie van wereldformaat. In de lijst vind je opvallend veel restaurants uit Peru terug. Peru is een land dat ...

26 januari 2017 Culinair
Nederlands team eindigt als elfde bij Bocuse d'Or

De 11e plek voor team Bocuse d’Or Nederland betekent voor het team onder leiding van Jan Smink een einde aan een intensief traject van twee jaar. Als winnaar van de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam in 2015 en de 7e plek in Boedapest op de Europese finale is deze plaats een bevesti ...

11 mei 2016
Nederlands Bocuse d'Or team geplaatst voor wereldfinale

Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest een zevende plaats behaald, waarmee het zich heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017. Foto's: Marc van Gulick, Kyonne Leyser 1 ...

18 maart 2016
Jubilerend QL Hotels & Restaurants lanceert magazine

QL Hotels & Restaurants bestaat 12,5 jaar, lanceert een magazine en breidt uit naar 128 hotels. Het koperen jubileum is volgens het bedrijf het bewijs dat de samenwerking tussen fijne kwaliteitshotels met goede keukens bloeit en dat er flink aan de weg wordt getimmerd. Zo breidt de keten uit naar ...

10 november 2015
Alain Rosica gastchef Hilton Garden Inn

De 37-jarige Italiaanse chef Alain Rosica is aanstaande vrijdag gastchef in het restaurant van Hilton Garden Inn Leiden. De gasten kunnen deze avond genieten van onder andere traditionele Italiaanse lams- en zeebaarsgerechten. Rosica maakte carrière in diverse toprestaurants waaronder De Librije i ...

20 oktober 2015
Jacob Jan Boerma gaat voor KLM koken

De Nederlandse driesterrenchef Jacob Jan Boerma gaat vanaf aanstaande zondag koken voor de luchtvaartmaatschappij KLM. De gerechten van de chef worden aan boord van de World Business Class op vluchten vanuit Amsterdam opgediend. Foto: Jacob Jan Boerma, © Restaurant De Leest Chefs Jacob Jan ...

4 mei 2015
Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

SVH Meesterkoks André van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd vormen samen met SVH Meesterkok Jonnie Boer de jury van de Nederlandse finale Bocuse d’Or 2015. De Nederlandse finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam op 21 september. Jonnie Boer Beoordeling De ...

28 januari 2015
Nederland 9e in Bocuse d'Or Finale

Het Nederlandse team heeft de wereldfinale van de Bocuse d'Or 2015 afgesloten met een negende plaats. Een ongekende prestatie, aangezien dit het beste resultaat is dat een Nederlands team ooit heeft behaald. Het team kreeg aardig wat tegenslagen te verwerken, maar herpakte zich formidabel. Vooraf ...

30 april 2014
En ze heet? Librije's Zusje Amsterdam

In Waldorf Astoria Amsterdam opent 1 mei 2014 restaurant Librije's Zusje Amsterdam. Met deze hoofdstedelijke vestiging is voor eigenaren Jonnie en Thérèse Boer de lang gekoesterde wens in vervulling gegaan voor uitbreiding van De wereld van De Librije. Sidney Schutte Protegé en voormalig c ...

1 juli 2013
Ekkebus slaagt voor Meesterproef

Richard Ekkebus van Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong is door Robert Kranenborg geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Nadat Richard eerder op een KLM-vlucht van Amsterdam naar Hongkong haast letterlijk de sterren van de hemel kookte legde hij met volle overtuiging de proef ...

26 juni 2013
Meesterproef Ekkebus op 10 km hoogte

Passagiers van KLM aan boord van de KL0889 naar Hongkong werden op meer dan 10 kilometer hoogte verrast op een speciaal menu van de Nederlandse chef-kok Richard Ekkebus, culinary director van het tweesterrenrestaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental in Hongkong. Het diner maakte onderdeel ...

24 oktober 2012
Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester

Johan Kragtwijk, maître-sommelier van Grand Restaurant Karel V in Utrecht, is geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Het is zijn tweede meestertitel, Kragtwijk is ook al Meestergastheer. Gelijkenis met De Librije Restaurant Karel V en De Librije in Zwolle zijn de enige twee horecabedrijven in Nede ...

14 juni 2012
Sterrendemo Wagyu bij Taste of Okura

Deze week leidde Akira Oshima een kookworkshop voor collega-chefs met Wagyu-vlees. Onder de aanwezigen waren onder meer Jonnie Boer, Erik van Loo en Jannis Brevet. Japanse technieken Oshima presenteerde in Okura’s kookstudio ‘Taste of Okura’ verschillende bereidingstechnieken met het luxe ...

4 juni 2012
Chefs(R)Evolution in Zwolle in beeld

Zwolle is twee dagen lang het gastronomisch epicentrum geweest tijdens de eerste editie van Chefs®Evolution. In Theater De Spiegel werd het tijd voor 'let's change the culinary world'. Tijd voor Nederland De organisatie van het tweedaagse evenement was in handen van Jonnie en Thérèse Boer. Jon ...

14 mei 2012
Eerste editie Chefs (R)evolution komt eraan

Op 3 en 4 juni vindt de eerste editie plaats van Chefs (R)Evolution. Het Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival is een initiatief van Jonnie en Thérèse Boer. Zwolle culinair brandpunt Het gastronomische festival met een BOERenmarkt wordt georganiseerd door de familie Boer, in samenwerking m ...

27 maart 2012
Koks uitgedaagd om beste vega-gerecht

Variatie op de Kaart daagt net als vorig jaar chef-koks van Nederland uit om middels een professionele kookwedstrijd bijzondere en creatieve vegetarische gerechten te maken. Op dinsdag 5 juni vindt de finale plaats van de strijd om het beste 'Variatiegerecht van het Jaar'. Presentatie voor j ...

26 oktober 2011
Food Inspiration Days in beeld

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober vonden de jaarlijkse Food Inspiration Days plaats. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Frank Lindner maakte een fotoverslag van de tweede dag. Ontvangst met chocoladelolly's Fooddesigner Annelies Hermsen verrijkte de waters van Spa met bijzondere smaken. ...

23 november 2010
Librije meest vega-vriendelijke toprestaurant

Restaurant De Librije te Zwolle is door Wakker Dier uitgeroepen tot het vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant van Nederland. De jury koos unaniem voor De Librije. Op de tweede plaats eindigde Au coin des bons enfants in Maastricht. Op de derde plaats: Schathoes Verhildersum in Leens. Vega- ...

15 november 2010
Uitreiking van de Lekker awards 2011

Broeierig warm was het op donderdag 15 november in één van de zalen van het schip De Rotterdam. En al was er toch het een en ander uitgelekt bij Chiels radioshow nog steeds was niet alles naar bekend wat betreft de ranking van de top 20. Makkie Mulder, hoofdredacteur van Lekker, maakte de namen be ...

27 april 2010
Nederlandse restaurants bij top 50 wereld

Nederland heeft dit jaar twee restaurants op de ranglijst van de top 50 beste restaurants van de wereld staan. Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis staat op de negentiende plaats en De Librije in Zwolle komt nieuw binnen op nummer 37. Een panel van 800 culinaire recensenten en chef-koks hebben de lijst sa ...

27 januari 2005
BBB en EFFF vullen elkaar perfect aan.'

MECC Maastricht stond de afgelopen week in het teken van de jubilerende horecavakbeurzen BBB en de European Fine Food Fair (EFFF). De EFFF was alweer voor de tiende keer een smeltkroes van gastronomisch Europa, terwijl de BBB, de oudste horecavakbeurs van Nederland, voor de vijftigste keer werd ge ...

28 april 2003 Hotelbouwplannen F&B
Jonnie Boer wil eigen tophotel beginnen

Topkok Jonnie Boer wil een tweede restaurant beginnen in Zwolle. Maar dat is nog niet alles. Als het aan de eigenaar van De Librije ligt verrijst naast dat restaurant een tophotel. Als locatie heeft Boer het Flevogebouw op het oog. Het naastgelegen Spinhuis zou dan de ideale plaats zijn voor een tw ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: