Je hebt gezocht op: menu

Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg evolueert met nieuwe chef-kok
14 augustus 2025Nieuws

Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg evolueert met nieuwe chef-kok

Sinds de veelbesproken opening in maart heeft Restaurant Judith - het fine dining restaurant van Kasteel Engelenburg - indruk gemaakt met een uitgespr...

Bijzonder eerbetoon aan Jonnie Boer op Curaçao en Bonaire
14 augustus 2025Nieuws

Bijzonder eerbetoon aan Jonnie Boer op Curaçao en Bonaire

Eind juli vond op Curaçao en Bonaire een driedaags culinair evenement plaats ter ere van de onlangs overleden chef Jonnie Boer. Op drie verschi...

Mövenpick opent stijlvol strandresort met 240 kamers in Nederland
8 augustus 2025Nieuws

Mövenpick opent stijlvol strandresort met 240 kamers in Nederland

Accor kondigt de ondertekening aan van een ontwikkelingsovereenkomst voor de opening van een nieuw Mövenpick-hotel in Petten, een populaire stran...

Culinaire koerswijziging bij Carelshaven: Arturo Dalhuisen en Kevin Annink nemen het roer
5 augustus 2025Nieuws

Culinaire koerswijziging bij Carelshaven: Arturo Dalhuisen en Kevin Annink nemen het roer

Per 1 september 2025 verwelkomt Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven een nieuwe culinaire leiding: topchef Arturo Dalhuisen treedt toe als chef...

“Dit is het grote onderbelichte onderdeel van het openen van hotels”
29 juli 2025Nieuws

“Dit is het grote onderbelichte onderdeel van het openen van hotels”

Iedere hotelier weet: de pre-openingsfase is intens. Juist in die hectiek sluipen fouten erin die je maanden later nog achtervolgen. Wat zijn de valku...

Volledig vernieuwd Carlton Beach begint nieuw hoofdstuk met Nomon
29 juli 2025Nieuws

Volledig vernieuwd Carlton Beach begint nieuw hoofdstuk met Nomon

Carlton Beach, het iconische hotel aan het Zwarte Pad in Scheveningen, is volledig vernieuwd en weer helemaal klaar om de gasten in de watten te legge...

12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland
23 juli 2025Nieuws

12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...

Koepelcafé in Renaissance Amsterdam Hotel heropent haar deuren
22 juli 2025Nieuws

Koepelcafé in Renaissance Amsterdam Hotel heropent haar deuren

Het geliefde Koepelcafé verwelkomt gasten opnieuw in het hart van Amsterdam, in een van de meest iconische panden van de stad. Sinds de opening...

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij
15 juli 2025Nieuws

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij

De negen nieuwe leden die zich bij de familie van Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen eens te meer aan dat de organisatie echt werel...

“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”
11 juli 2025Nieuws

“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”

Hoe houd je een hotel-restaurant rendabel, hoe haal je het meeste uit het ontbijt en hoeveel vrijheid heeft de chef-kok bij het samenstellen van de me...

Serre Restaurant in Hotel Okura Amsterdam lanceert uniek zomerconcept
11 juli 2025Nieuws

Serre Restaurant in Hotel Okura Amsterdam lanceert uniek zomerconcept

Serre Restaurant, onderdeel van Hotel Okura Amsterdam, kondigt met trots de lancering van een uniek zomers culinair concept aan: Serre's Summer Okonom...

Apollo Hotel Amsterdam introduceert vernieuwde event- en vergaderruimtes
4 juli 2025Nieuws

Apollo Hotel Amsterdam introduceert vernieuwde event- en vergaderruimtes

Na een intensieve renovatie presenteert Apollo Hotel Amsterdam, onderdeel van Marriott International, met trots de volledig vernieuwde event- en verga...

30ste editie Hilton Haring Feest een succes
4 juli 2025Nieuws

30ste editie Hilton Haring Feest een succes

Terwijl Amsterdam haar 750-jarig bestaan viert, markeert Hilton Amsterdam op feestelijke wijze een eigen jubileum: voor de 30e keer arriveerde het eer...

Zonnige editie Tour Culinair: fietsen, gastronomie en erkenning voor lef
1 juli 2025Nieuws

Zonnige editie Tour Culinair: fietsen, gastronomie en erkenning voor lef

Van zaterdag 28 juni tot en met dinsdag 1 juli verbleven de vrienden van Tour Culinair in het zonovergoten Twente. De landelijke netwerkclub van horec...

ING: Vooruitzichten hotelbranche positief
25 juni 2025Nieuws

ING: Vooruitzichten hotelbranche positief

De vooruitzichten voor de Nederlandse horeca zijn wisselend. Door een verbeterde koopkracht nemen de bestedingen dit jaar toe, maar het herstel blijft...

De Echoput viert 70 jaar met opening van twee nieuwe restaurants
24 juni 2025Nieuws

De Echoput viert 70 jaar met opening van twee nieuwe restaurants

Zondag 22 juni vierde familie Klosse het 70-jarig bestaan van De Echoput met een feestelijke jubileumlunch in Hoog Soeren. Tijdens een feestelijke mid...

“Het allerbelangrijkste gerecht is onze bananensoep”
24 juni 2025Nieuws

“Het allerbelangrijkste gerecht is onze bananensoep”

Tussen alle restaurants en hotels die de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten, is Grand Café Gouverneur De Rouville al...

Culinaire hotspots spelen een belangrijke rol in het leven op Curaçao
17 juni 2025Nieuws

Culinaire hotspots spelen een belangrijke rol in het leven op Curaçao

Curaçao zit vol met culinaire hotspots waar gasten niet alleen kunnen eten, maar ook volop kunnen genieten van de sfeer. De lokale en internati...

Senioren: van grijs probleem naar zilveren kans
16 juni 2025Nieuws

Senioren: van grijs probleem naar zilveren kans

Nederland vergrijst in rap tempo. Het leidt tot grote problemen in meerdere sectoren. Zo dreigt een nijpend tekort aan seniorenwoningen en is de vraag...

“Gasten kunnen bij ons buffet 150 tot 200 verschillende combinaties maken”
13 juni 2025Nieuws

“Gasten kunnen bij ons buffet 150 tot 200 verschillende combinaties maken”

Corendon Hotels & Resorts ontvangt in zijn twee all-inclusive hotels Mangrove Beach en The Rif op Curaçao op dagelijkse basis bijna 2.000 g...

WorldHotels voegt The Florian Amsterdam Schiphol Airport toe aan Crafted Collection
12 juni 2025Nieuws

WorldHotels voegt The Florian Amsterdam Schiphol Airport toe aan Crafted Collection

WorldHotels, een merk binnen het netwerk van BWH Hotels, breidt haar collectie in Nederland uit met een nieuwe aanwinst: The Florian Amsterdam Schipho...

“Het succes van Brass Boer betekent dat we de goede keuze hebben gemaakt”
6 juni 2025Nieuws

“Het succes van Brass Boer betekent dat we de goede keuze hebben gemaakt”

Te midden van de vele resorts en hotels op Curaçao onderscheidt Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort zich op meerdere fronten. Het r...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
6 juni 2025Nieuws

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen

In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
5 juni 2025Nieuws

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer

Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...

Restaurant-Bar Mystique opent 1 augustus in het Efteling Grand Hotel
4 juni 2025Nieuws

Restaurant-Bar Mystique opent 1 augustus in het Efteling Grand Hotel

Het Efteling Grand Hotel, waar de Efteling de hoogste kwaliteit van luxe gaat aanbieden, herbergt vanaf 1 augustus twee nieuwe unieke restaurants. Bij...

De Echoput en Jonathan Zandbergen openen uniek restaurant
2 juni 2025Nieuws

De Echoput en Jonathan Zandbergen openen uniek restaurant

Op vrijdag 27 juni 2025 opent het Wild Atelier haar deuren: een intiem fine dining restaurant van De Echoput en Meesterkok Jonathan Zandbergen. Met sl...

Arjan Speelman van Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam is de 154ste SVH Meesterkok
22 mei 2025Nieuws

Arjan Speelman van Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam is de 154ste SVH Meesterkok

Op woensdag 21 mei is Arjan Speelman (47), chef-kok van Ciel Bleu Restaurant** (Hotel Okura Amsterdam), geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meest...

7 magische details staan centraal in nieuw restaurant in Efteling Grand Hotel
22 mei 2025Nieuws

7 magische details staan centraal in nieuw restaurant in Efteling Grand Hotel

Met het Efteling Grand Hotel is de Efteling vanaf 1 augustus twee restaurants rijker. Op de begane grond van het nieuwe hotel opent diezelfde dag rest...

Rosewood Amsterdam opent officieel de deuren: “Gedenkwaardig moment voor ons merk”
1 mei 2025Nieuws

Rosewood Amsterdam opent officieel de deuren: “Gedenkwaardig moment voor ons merk”

Gevestigd in het historische voormalige Paleis van Justitie, markeert Rosewood Amsterdam de intrede van het merk in Nederland. Dit iconische pand is d...

Kim Linse: Inschattingsfoutje
29 april 2025Nieuws

Kim Linse: Inschattingsfoutje

Ik heb me weer laten verrassen in het eerste weekend van maart. Ik weet niet hoe u dat heeft, maar mijn terras staat in een winterstalling, zo’...

INK Hotel Amsterdam transformeert voor tienjarig bestaan opnieuw tot PINK Hotel
29 april 2025Nieuws

INK Hotel Amsterdam transformeert voor tienjarig bestaan opnieuw tot PINK Hotel

Dit jaar markeert een bijzondere mijlpaal voor INK Hotel Amsterdam - MGallery Collection: het luxe designhotel bestaat tien jaar. Sinds 2015 vormen di...

Frans Hazen neemt langzaam afstand: “Er komt maar één general manager, dat is Imad”
25 april 2025Nieuws

Frans Hazen neemt langzaam afstand: “Er komt maar één general manager, dat is Imad”

De naam Frans Hazen is al ruim veertig jaar onlosmakelijk verbonden aan Grand Hotel De Draak in het centrum van Bergen op Zoom. Op 6 december van het...

Specht Bar & Lounge brengt nieuwe en levendige ontmoetingsplek naar Renaissance Amsterdam Hotel
24 april 2025Nieuws

Specht Bar & Lounge brengt nieuwe en levendige ontmoetingsplek naar Renaissance Amsterdam Hotel

In het midden van de bruisende stad opent Renaissance Amsterdam Hotel de deuren van Specht Bar & Lounge - een warme, uitnodigende hotel bar waar h...

Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel kookt volgens nieuwe principes
15 april 2025Nieuws

Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel kookt volgens nieuwe principes

Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel start deze week met het koken volgens de nieuwe Biodiversiteit Op Je Bord (BOJB) principes van Dutch Cuisine. Op d...

Duurzaam F&B Event van Green Hotel Club inspireert hotelsector
9 april 2025Nieuws

Duurzaam F&B Event van Green Hotel Club inspireert hotelsector

Tijdens het tweede jaarlijkse Sustainable Food & Beverage Inspiration Event, georganiseerd door de Green Hotel Club, kwamen meer dan vijftig F&...

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg
19 maart 2025Nieuws

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg

Restaurant Judith opent op 19 maart haar deuren in Kasteel Engelenburg en introduceert een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie...

Relais & Châteaux krijgt er elf nieuwe leden bij
19 maart 2025Nieuws

Relais & Châteaux krijgt er elf nieuwe leden bij

De elf nieuwe leden die zich bij de familie Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen opnieuw aan dat de organisatie wereldwijd vertegenwo...

Opening Bent: boutiquehotel en restaurant met duurzame glamour
18 maart 2025Nieuws

Opening Bent: boutiquehotel en restaurant met duurzame glamour

In de eerste week van mei opent Bent haar deuren in het pittoreske Oisterwijk, direct aan het Van Esschenven. Dit boutiquehotel is een initiatief van...

Nederlandse chef Richard Ekkebus ontvangt derde Michelinster bij The Landmark Mandarin Oriental
14 maart 2025Nieuws

Nederlandse chef Richard Ekkebus ontvangt derde Michelinster bij The Landmark Mandarin Oriental

Richard Ekkebus heeft donderdagavond tijdens de presentatie van de Michelingids voor Hong Kong en Macau met zijn restaurant Amber een derde Michelinst...

Chef-kok Koninklijk Huis gaat aan de slag bij nieuw vijfsterrenhotel Rosewood Amsterdam
4 maart 2025Nieuws

Chef-kok Koninklijk Huis gaat aan de slag bij nieuw vijfsterrenhotel Rosewood Amsterdam

Willem-Pieter van Dreumel vertrekt als chef-kok van het Koninklijk Huis, zo maakt hij zelf bekend op LinkedIn. De SVH Meesterkok is per 1 maart in fun...