Je hebt gezocht op: menu

Kim Linse: Inschattingsfoutje
29 april 2025Nieuws

Kim Linse: Inschattingsfoutje

Ik heb me weer laten verrassen in het eerste weekend van maart. Ik weet niet hoe u dat heeft, maar mijn terras staat in een winterstalling, zo’...

INK Hotel Amsterdam transformeert voor tienjarig bestaan opnieuw tot PINK Hotel
29 april 2025Nieuws

INK Hotel Amsterdam transformeert voor tienjarig bestaan opnieuw tot PINK Hotel

Dit jaar markeert een bijzondere mijlpaal voor INK Hotel Amsterdam - MGallery Collection: het luxe designhotel bestaat tien jaar. Sinds 2015 vormen di...

Frans Hazen neemt langzaam afstand: “Er komt maar één general manager, dat is Imad”
25 april 2025Nieuws

Frans Hazen neemt langzaam afstand: “Er komt maar één general manager, dat is Imad”

De naam Frans Hazen is al ruim veertig jaar onlosmakelijk verbonden aan Grand Hotel De Draak in het centrum van Bergen op Zoom. Op 6 december van het...

Specht Bar & Lounge brengt nieuwe en levendige ontmoetingsplek naar Renaissance Amsterdam Hotel
24 april 2025Nieuws

Specht Bar & Lounge brengt nieuwe en levendige ontmoetingsplek naar Renaissance Amsterdam Hotel

In het midden van de bruisende stad opent Renaissance Amsterdam Hotel de deuren van Specht Bar & Lounge - een warme, uitnodigende hotel bar waar h...

Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel kookt volgens nieuwe principes
15 april 2025Nieuws

Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel kookt volgens nieuwe principes

Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel start deze week met het koken volgens de nieuwe Biodiversiteit Op Je Bord (BOJB) principes van Dutch Cuisine. Op d...

Duurzaam F&B Event van Green Hotel Club inspireert hotelsector
9 april 2025Nieuws

Duurzaam F&B Event van Green Hotel Club inspireert hotelsector

Tijdens het tweede jaarlijkse Sustainable Food & Beverage Inspiration Event, georganiseerd door de Green Hotel Club, kwamen meer dan vijftig F&...

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg
19 maart 2025Nieuws

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg

Restaurant Judith opent op 19 maart haar deuren in Kasteel Engelenburg en introduceert een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie...

Relais & Châteaux krijgt er elf nieuwe leden bij
19 maart 2025Nieuws

Relais & Châteaux krijgt er elf nieuwe leden bij

De elf nieuwe leden die zich bij de familie Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen opnieuw aan dat de organisatie wereldwijd vertegenwo...

Opening Bent: boutiquehotel en restaurant met duurzame glamour
18 maart 2025Nieuws

Opening Bent: boutiquehotel en restaurant met duurzame glamour

In de eerste week van mei opent Bent haar deuren in het pittoreske Oisterwijk, direct aan het Van Esschenven. Dit boutiquehotel is een initiatief van...

Nederlandse chef Richard Ekkebus ontvangt derde Michelinster bij The Landmark Mandarin Oriental
14 maart 2025Nieuws

Nederlandse chef Richard Ekkebus ontvangt derde Michelinster bij The Landmark Mandarin Oriental

Richard Ekkebus heeft donderdagavond tijdens de presentatie van de Michelingids voor Hong Kong en Macau met zijn restaurant Amber een derde Michelinst...

Chef-kok Koninklijk Huis gaat aan de slag bij nieuw vijfsterrenhotel Rosewood Amsterdam
4 maart 2025Nieuws

Chef-kok Koninklijk Huis gaat aan de slag bij nieuw vijfsterrenhotel Rosewood Amsterdam

Willem-Pieter van Dreumel vertrekt als chef-kok van het Koninklijk Huis, zo maakt hij zelf bekend op LinkedIn. De SVH Meesterkok is per 1 maart in fun...

Hoofdkantoor Fletcher Hotels neemt voor één dag Fletcher Wings-Rotterdam over
20 februari 2025Nieuws

Hoofdkantoor Fletcher Hotels neemt voor één dag Fletcher Wings-Rotterdam over

De medewerkers van het hoofdkantoor van Fletcher Hotels bereiden zich voor op het jaarlijkse spektakel: de ‘Fletcher Hotel Take Over’. Op...

Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam presenteert exclusieve reeks culinaire avonden
12 februari 2025Nieuws

Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam presenteert exclusieve reeks culinaire avonden

Het prestigieuze tweesterren Ciel Bleu Restaurant in Hotel Okura Amsterdam presenteert Ciel Bleu’s Refined Nights, een exclusieve reeks culinair...

Romantik Hotels verwelkomt nieuw lid in Twente
6 februari 2025Nieuws

Romantik Hotels verwelkomt nieuw lid in Twente

Hotel Het Ros van Twente in De Lutte is nu lid van Romantik Hotels & Restaurants. Verscholen in het glooiende Twentse landschap en omgeven door vi...

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station voltooit verbouwing
24 januari 2025Nieuws

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station voltooit verbouwing

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station heeft na bijna twee jaar de grootste renovatie in haar geschiedenis afgerond. Met deze ingrijpende tra...

Mövenpick breidt Europese portefeuille flink uit
22 januari 2025Nieuws

Mövenpick breidt Europese portefeuille flink uit

Mövenpick kondigt woensdag de opening aan van Mövenpick Grand Hotel Wrocław en Mövenpick Resort & Spa Karpacz - de eerste hotels on...

“Ik heb stiekem een paar stapjes overgeslagen”
17 januari 2025Nieuws

“Ik heb stiekem een paar stapjes overgeslagen”

Drie jaar geleden maakte Joany Peters (26) als receptioniste deel uit van het team dat verantwoordelijk was voor de pre-opening van DoubleTree by Hilt...

Sterrenchef Enrique Limardo kookt in Hilton Amsterdam
16 januari 2025Nieuws

Sterrenchef Enrique Limardo kookt in Hilton Amsterdam

Hilton Amsterdam is al twaalf jaar partner van het jaarlijks terugkerende Chocolade Festival Amsterdam. Dit jaar organiseert het hotel een aantal culi...

Quality Lodgings verwelkomt 5 nieuwe leden, waarvan 3 in Nederland
14 januari 2025Nieuws

Quality Lodgings verwelkomt 5 nieuwe leden, waarvan 3 in Nederland

Quality Lodgings begint 2025 met een uitbreiding van de hotelcollectie. De groep verwelkomt vijf nieuwe leden, waarvan drie in Nederland en twee in Du...

Kevin Schlaman nieuwe chef-kok van Restaurant Intens in Thermen Bussloo
18 december 2024Nieuws

Kevin Schlaman nieuwe chef-kok van Restaurant Intens in Thermen Bussloo

Restaurant Intens, het fine-dining restaurant in Thermen Bussloo, heeft een nieuwe chef-kok: Kevin Schlaman. Sinds september staat Schlaman in de keuk...

Hotel & Wellness Zuiver opent deuren van nieuw restaurant
11 december 2024Nieuws

Hotel & Wellness Zuiver opent deuren van nieuw restaurant

Hotel & Wellness Zuiver opent de deuren van haar nieuwe restaurant, onderdeel van de gelijknamige wellness, gevestigd aan de rand van het Amsterda...

DoubleTree by Hilton Amsterdam CS krijgt wereldwijde primeur met restaurantconcept
10 december 2024Nieuws

DoubleTree by Hilton Amsterdam CS krijgt wereldwijde primeur met restaurantconcept

WE ARE EDN, uitgesproken als ‘eden’, is een concept van StiR Creative Collective, het creatieve adviesbureau van Hilton, en opent de eerst...

Mehrsa Ghadiri: De noodzaak van AI
26 november 2024Nieuws

Mehrsa Ghadiri: De noodzaak van AI

Werkend in een bedrijf waar technologie en hoge service samen op nummer één staan, kan ik uit de eerste hand vertellen hoe AI onze manie...

Langverwacht Hotel The Diamond opent 15 november aan Leidseplein
8 november 2024Nieuws

Langverwacht Hotel The Diamond opent 15 november aan Leidseplein

De opening van Hotel The Diamond, gevestigd in het gelijknamige gebouw aan het Leidseplein in Amsterdam, komt in zicht. Dit langverwachte vijf-sterren...

“Als de eigenaar verweven is met de zaak, zien wij dat als een hoog afbreukrisico”
8 november 2024Nieuws

“Als de eigenaar verweven is met de zaak, zien wij dat als een hoog afbreukrisico”

Als Romeinse veldheren veroverden Ilfa en Selmar de Roo de afgelopen jaren met hun Horecalegioen het ene na het andere horecabedrijf in Nijmegen en om...

Restaurant Chocolat opent tijdelijk deuren in Hotel Keyser Breda
18 oktober 2024Nieuws

Restaurant Chocolat opent tijdelijk deuren in Hotel Keyser Breda

Luxe ontmoet comfort deze winter, wanneer Restaurant Chocolat, een van de meest geprezen restaurants van Breda, tijdelijk haar deuren opent in Hotel K...

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station ondergaat grootste verbouwing sinds opening
11 oktober 2024Nieuws

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station ondergaat grootste verbouwing sinds opening

Een jaar en negen maanden neemt het in beslag. Met man en macht wordt er gewerkt aan de complete metamorfose van het 557 kamers tellende DoubleTree by...

“We zagen gasten met een enorme pizza naar boven gaan”
11 oktober 2024Nieuws

“We zagen gasten met een enorme pizza naar boven gaan”

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in...

Quality Lodgings voegt negen hotels toe aan collectie
9 oktober 2024Nieuws

Quality Lodgings voegt negen hotels toe aan collectie

In aanloop naar de lancering van de QL Guide 2025/2026 heeft Quality Lodgings een selectie van 'New Discoveries' bekendgemaakt. Onder de negen nieuwe...

Le Pristine van Sergio Herman is geopend in Grand Hyatt Singapore
9 oktober 2024Nieuws

Le Pristine van Sergio Herman is geopend in Grand Hyatt Singapore

Grand Hyatt Singapore en chef-kok Sergio Herman zijn verheugd met de opening van Le Pristine op 8 oktober 2024. In de ruimte verweeft chef-kok Herman...

Yamazato’s authentieke Japanse keuken in Hotel Okura bekroond met behoud Michelinster
7 oktober 2024Nieuws

Yamazato’s authentieke Japanse keuken in Hotel Okura bekroond met behoud Michelinster

Yamazato Restaurant, gelegen in Hotel Okura Amsterdam, mag zich ook komend jaar weer tot de absolute top van de Nederlandse gastronomie rekenen. De Mi...

greet van Accor doet intrede in Benelux met duurzaam hotel
25 september 2024Nieuws

greet van Accor doet intrede in Benelux met duurzaam hotel

greet, Accor's baken van duurzame gastvrijheid, kondigt met trots de opening aan van greet Brussels Airport Zaventem, het eerste hotel van het merk in...

The Usual Rotterdam en Stayokay Dordrecht vallen in de prijzen bij Gaia Green Awards
25 september 2024Nieuws

The Usual Rotterdam en Stayokay Dordrecht vallen in de prijzen bij Gaia Green Awards

Tijdens een feestelijke awardshow op het duurzame inspiratiepaviljoen van Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2024 uitgereikt. De awards word...

Na heropening The College Hotel opent nu ook Bar & Bistro
20 augustus 2024Nieuws

Na heropening The College Hotel opent nu ook Bar & Bistro

Op 20 augustus heropende de vernieuwde Bar & Bistro van The College Hotel. Het hotel zelf is alweer enkele maanden geopend. Chef Ingmar Ipema comb...

Versterk de merkidentiteit van jouw hotel met gepersonaliseerde producten
13 augustus 2024Nieuws

Versterk de merkidentiteit van jouw hotel met gepersonaliseerde producten

In de wereld van de horeca spelen herkenbaarheid, professionaliteit, gastvrijheid en creativiteit een cruciale rol. De merkidentiteit vormt het hart v...

75 procent van de hotelomzet uit F&B: “Ik zou niet zonder ons restaurant kunnen”
9 augustus 2024Nieuws

75 procent van de hotelomzet uit F&B: “Ik zou niet zonder ons restaurant kunnen”

F&B en het restaurant kunnen verschillende rollen innemen binnen de hoteloperatie. Brouwhotel Parkzicht in Veendam en Golden Tulip Keyser Breda zi...

Pulitzer Amsterdam verwelkomt nieuwe executive chef
9 augustus 2024Nieuws

Pulitzer Amsterdam verwelkomt nieuwe executive chef

Pulitzer Amsterdam verwelkomt Jeroen Boone als nieuwe executive chef. Boone, een gerenommeerde naam in de Amsterdamse restaurantscene, lanceert dit na...

Bijna 3 miljoen overnachtingen en 10 procent omzetgroei: “Sterk eerste halfjaar voor a&o”
17 juli 2024Nieuws

Bijna 3 miljoen overnachtingen en 10 procent omzetgroei: “Sterk eerste halfjaar voor a&o”

a&o Hostels behaalt de beste halfjaarcijfers in de bijna 25-jarige geschiedenis van het bedrijf. Met ruim 2,98 miljoen overnachtingen, een gemidde...

Het hotel-restaurant: serviceproduct of winstpakker?
1 juli 2024Nieuws

Het hotel-restaurant: serviceproduct of winstpakker?

Het is een bekend dilemma in de hotellerie: wordt het restaurant voornamelijk als service voor de gasten aangeboden of zorgt het ook daadwerkelijk voo...

Center Parcs baat voor het eerst in 13 jaar weer eigen restaurant uit
1 juli 2024Nieuws

Center Parcs baat voor het eerst in 13 jaar weer eigen restaurant uit

Center Parcs beheert met het compleet vernieuwde Zuiderzoet in Zeewolde voor het eerst in dertien jaar weer zelf een restaurant in Nederland. Voor de...