Je hebt gezocht op: R&R

Hoteliers op Texel: “We concurreren meer om personeel dan om gasten”
Wie aan Texel denkt, ziet brede stranden, lammetjes in de wei en een ontspannen vakantiesfeer. Ondernemen op een eiland vraagt echter om constante aan...

Carlton Beach Hotel Scheveningen opent na renovatie met nieuw restaurant
Na een ingrijpende renovatie heeft het Carlton Beach Hotel in Scheveningen een volledige metamorfose ondergaan. Met een vernieuwd interieur, een fonke...
Jan Hein Simons: is Amsterdam klaar voor ultraluxe hotels?
Ultraluxe – het absolute toppunt van gastvrijheid, waarbij alles draait om personalisatie, discretie en exceptionele kwaliteit. Steden als New Y...

Mövenpick opent stijlvol strandresort met 240 kamers in Nederland
Accor kondigt de ondertekening aan van een ontwikkelingsovereenkomst voor de opening van een nieuw Mövenpick-hotel in Petten, een populaire stran...

2024 was recordjaar met 832 miljoen euro aan hotelvastgoedtransacties
Invast Hotels heeft in 2025 het jaarlijkse onderzoek gedaan naar de transacties in hotelvastgoed gedurende het jaar 2024. Hierbij worden alle hotelvas...
“Panden om hotels in te ontwikkelen zijn hier geen probleem”
Op het cv van Mathilde van der Weerd prijken met Postillion Hotels, Quality Lodgings en de Q Hospitality Group een aantal namen die welbekend zijn in...

12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij
De negen nieuwe leden die zich bij de familie van Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen eens te meer aan dat de organisatie echt werel...
“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”
Hoe houd je een hotel-restaurant rendabel, hoe haal je het meeste uit het ontbijt en hoeveel vrijheid heeft de chef-kok bij het samenstellen van de me...

Hotels Oostwegel Collection als enige buiten de Randstad onderdeel van The Hotel Collection
Château Neercanne in Maastricht en Château St. Gerlach in Valkenburg, beide onderdeel van Oostwegel Collection, zijn onlangs aangesloten b...
“Het allerbelangrijkste gerecht is onze bananensoep”
Tussen alle restaurants en hotels die de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten, is Grand Café Gouverneur De Rouville al...
Van Nederlands vakantie-eiland naar Caribische hotspot
Al decennialang vormen Nederlanders, vanwege de historische band met Curaçao, ruimschoots de grootste groep bezoekers op het eiland. De afgelop...
The Social Hub breidt hybride hotelconcept uit over Europa
Onder het motto ‘studenten verdienen beter’ startte de Schotse ondernemer Charlie MacGregor ruim vijftien jaar geleden de keten die tegenw...

Arjan Speelman van Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam is de 154ste SVH Meesterkok
Op woensdag 21 mei is Arjan Speelman (47), chef-kok van Ciel Bleu Restaurant** (Hotel Okura Amsterdam), geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meest...

De macro-economie van AI en de invloed op hospitality
Hoe gaat kunstmatige intelligentie de komende jaren de hospitalitysector beïnvloeden? Met de vlucht die AI sinds eind 2022 heeft genomen zijn de...
"Grote hotels nemen beslissingen die invloed hebben op kleinere hotels"
In april opende het Haagse Paleis Hotel weer de deuren. Na een verbouwing van vijf maanden is het een echt Arq Hotel geworden: huiselijk, warm é...

Ewout Hoogendoorn: AT - Artificial Touch
We willen zo graag dat Artificial Intelligence menselijk is, dat we het gewoon maar gaan geloven. Gaan de robots ons overheersen? Oei, wat een spannen...

Fletcher Hotels versterkt positie in luxesegment met overname Parkhotel De Wiemsel
Fletcher Hotels kondigt met trots de overname aan van het gerenommeerde, beroemde en zeer luxe Parkhotel De Wiemsel in Ootmarsum. Dit exclusieve viers...
Nijpend personeelstekort grote uitdaging voor Russische hotellerie
Ondanks internationale sancties vanwege de inval in Oekraïne, het vertrek van buitenlandse ketens als gevolg van diezelfde oorlog en hoge inflati...

“In sommige regio’s wordt al ‘nee’ gezegd tegen nieuwe drinkwateraansluitingen”
Voor gasten en hoteliers is water er doorgaans ‘gewoon’ wanneer de kraan wordt opengedraaid. Om heel Nederland te voorzien van drinkwater...

Efteling Hotel heropend met nieuwe naam en renovatie
Bijna 33 jaar geleden opende de Efteling haar allereerste verblijfslocatie: het Efteling Hotel. Voor veel Efteling-bezoekers start hun dag Efteling bi...

Nieuw Townhouse Hotel van LBG Hotel Group viert officiële opening
Op woensdag 16 april vindt de officiële opening van het Townhouse Hotel en Jolie Café Manger aan de Bleijenburg 1 middenin het centrum van...
Handwritten Collection verstevigt positie in Europa: nieuwe hotels in Nederland
Handwritten Collection, een verzameling van hotels gelanceerd in 2023, breidt haar aanwezigheid in Europa verder uit. In de komende maanden openen mee...

Eerste Mama Shelter in Nederland past binnen plannen Accor en Ennismore
Eind oktober van het afgelopen jaar werd bekendgemaakt dat de eerste Nederlandse locatie van Mama Shelter eraan komt. De van oorsprong Franse keten op...

Relais & Châteaux krijgt er elf nieuwe leden bij
De elf nieuwe leden die zich bij de familie Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen opnieuw aan dat de organisatie wereldwijd vertegenwo...
“Als het verkeerd gaat, is deze zaak in je eentje bijna niet meer recht te trekken”
De een, Rick Polman (51), is al zo’n 25 jaar directeur van Van der Valk Hotel Eindhoven. De ander, Britt Polman (28), werd letterlijk in het hot...

Hoofdkantoor Fletcher Hotels neemt voor één dag Fletcher Wings-Rotterdam over
De medewerkers van het hoofdkantoor van Fletcher Hotels bereiden zich voor op het jaarlijkse spektakel: de ‘Fletcher Hotel Take Over’. Op...

Land met meeste inwoners ter wereld staat aan vooravond van hotelboom
India passeerde China vorig jaar als land met de grootste bevolking en heeft momenteel meer dan 1,4 miljard inwoners. Het aantal hotels ten opzichte v...

Dit zijn de 18 winnaars van de Gault&Millau Awards 2025
Vandaag, maandag 10 februari, vond in TivoliVredenburg te Utrecht de gidslancering van Gault&Millau 2025 plaats. Daarnaast werden er 18 awards uit...
De waarde van hotelvastgoed
Binnen commercieel vastgoed, neemt hotelvastgoed een speciale plek in. Waar het gros van commercieel vastgoed met een vast leasebedrag werkt, is dit v...

Dit zijn de genomineerde hotelbars voor Best Hotel Bar Awards 2025
De genomineerde hotelbars voor de Best Hotel Bar Awards 2025 zijn bekendgemaakt. De prijzen worden uitgereikt op dinsdag 11 maart, tijdens de Independ...

Unieke kans voor hotelondernemers: Bouw je droom in het Sluiskwartier van Deventer
Ben jij een gedreven horeca-ondernemer en op zoek naar een locatie met aantrekkingskracht voor een nieuwe zaak? Dit is je kans om het verschil te make...

Quality Lodgings lanceert QL Guide 2025 met 17 New Discoveries
Quality Lodgings (QL) presenteerde op maandag 27 januari tijdens het QL Year Event bij Hotel Gastronomique De Echoput in Apeldoorn de nieuwste editie...

Hotel Leaders Network 2025: Future-ready hospitality - Connecting with Gen Z & Alpha
Het volledige programma van HLN 2025 is bekend. Twee toonaangevende sprekers zijn toegevoegd aan de line-up van Hotel Leaders Network (HLN) 2025, h&ea...

Wie wordt de F&B Professional of the Year 2025?
De eerste kennismaking van Hospitality Management met wat destijds bekendstond als een informeel netwerk van F&B-managers in Amsterdam, dateert ui...
"Ik kon makkelijker een hotel kopen dan een huis"
Zestien jaar zwaaiden Edwin van der Meijde en Karen Hamerlynck de scepter bij het door hen opgerichte Suite Hotel Pincoffs in Rotterdam. Sinds 1 juli...

13 procent minder zakenreizigers naar Amsterdam - maar ze blijven 16 procent langer
In 2020 voorspelde Bill Gates dat het aantal zakenreizen na de covidpandemie met 50 procent zou afnemen. We hadden immers allemaal geleerd dat we veel...

Flore** in De L’Europe Amsterdam hoort bij wereldtop en sluit tijdelijk deuren
Flore** is maandag tijdens de We’re Smart Green Guide-uitreiking in het Spaanse Valencia uitgeroepen tot vijfde beste groenterestaurant van de w...
Michael Levie uit zijn zorgen: “De gast is degene die de systemen aan elkaar prutst”
Michael Levie stond in 2005 aan de wieg van citizenM en innoveerde in zijn zeventien jaar bij de keten op het scherpst van de snede wat betreft het aa...

Training revenue management: nu alvast 7 tips
Stan Josephi - Senior Lecturer Revenue Management aan de BUAS - geeft zeven waardevolle tips over revenue management. Josephi verzorgt, spec...