Je hebt gezocht op: kok

“Het merk is de doorslaggevende factor”
30 mei 2025Nieuws

“Het merk is de doorslaggevende factor”

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek 'De Correspondenten' vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in het buitenla...

Arjan Speelman van Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam is de 154ste SVH Meesterkok
22 mei 2025Nieuws

Arjan Speelman van Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam is de 154ste SVH Meesterkok

Op woensdag 21 mei is Arjan Speelman (47), chef-kok van Ciel Bleu Restaurant** (Hotel Okura Amsterdam), geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meest...

Landgoed de Uitkijk verwelkomt Sebastiaan Pals als nieuwe chef-kok
22 mei 2025Nieuws

Landgoed de Uitkijk verwelkomt Sebastiaan Pals als nieuwe chef-kok

Per 1 juni draagt chef-kok Kyrian Kox, van Landgoed de Uitkijk, het stokje over aan zijn opvolger Sebastiaan Pals. Na zeven jaar van toewijding, creat...

7 magische details staan centraal in nieuw restaurant in Efteling Grand Hotel
22 mei 2025Nieuws

7 magische details staan centraal in nieuw restaurant in Efteling Grand Hotel

Met het Efteling Grand Hotel is de Efteling vanaf 1 augustus twee restaurants rijker. Op de begane grond van het nieuwe hotel opent diezelfde dag rest...

"Grote hotels nemen beslissingen die invloed hebben op kleinere hotels"
16 mei 2025Nieuws

"Grote hotels nemen beslissingen die invloed hebben op kleinere hotels"

In april opende het Haagse Paleis Hotel weer de deuren. Na een verbouwing van vijf maanden is het een echt Arq Hotel geworden: huiselijk, warm é...

Charme Hotels groeit verder met karakteristieke hoeve in Zoetermeer
16 mei 2025Nieuws

Charme Hotels groeit verder met karakteristieke hoeve in Zoetermeer

Charme Hotels is verheugd om de sfeervolle Hoeve Kromwijk aan haar collectie te mogen toevoegen. Deze charmante locatie in Zoetermeer bevindt zich in...

Jan Hein Simons: is Amsterdam klaar voor ultraluxe hotels?
15 mei 2025Nieuws

Jan Hein Simons: is Amsterdam klaar voor ultraluxe hotels?

Ultraluxe – het absolute toppunt van gastvrijheid, waarbij alles draait om personalisatie, discretie en exceptionele kwaliteit. Steden als New Y...

De nieuwe F&B-uitgave van Hospitality Management: Corendon en Blue Bay op Curaçao
15 mei 2025Nieuws

De nieuwe F&B-uitgave van Hospitality Management: Corendon en Blue Bay op Curaçao

Volgende week valt hij weer op de mat bij alle hotels van Nederland: de jaarlijkse F&B-uitgave van Hospitality Management. De spotlights zijn deze...

Nijpend personeelstekort grote uitdaging voor Russische hotellerie
6 mei 2025Nieuws

Nijpend personeelstekort grote uitdaging voor Russische hotellerie

Ondanks internationale sancties vanwege de inval in Oekraïne, het vertrek van buitenlandse ketens als gevolg van diezelfde oorlog en hoge inflati...

Frans Hazen neemt langzaam afstand: “Er komt maar één general manager, dat is Imad”
25 april 2025Nieuws

Frans Hazen neemt langzaam afstand: “Er komt maar één general manager, dat is Imad”

De naam Frans Hazen is al ruim veertig jaar onlosmakelijk verbonden aan Grand Hotel De Draak in het centrum van Bergen op Zoom. Op 6 december van het...

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
23 april 2025Nieuws

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire

Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...

Robin Bruggeman: The White Lotus Effect
22 april 2025Nieuws

Robin Bruggeman: The White Lotus Effect

Net als miljoenen anderen zat ik de afgelopen anderhalve maand elke week met smart te wachten op een nieuwe aflevering van The White Lotus. Voor degen...

“Het sterrensysteem hier ligt op zijn gat”
15 april 2025Nieuws

“Het sterrensysteem hier ligt op zijn gat”

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek 'De Correspondenten' vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in het buitenla...

Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel kookt volgens nieuwe principes
15 april 2025Nieuws

Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel kookt volgens nieuwe principes

Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel start deze week met het koken volgens de nieuwe Biodiversiteit Op Je Bord (BOJB) principes van Dutch Cuisine. Op d...

Duurzaam F&B Event van Green Hotel Club inspireert hotelsector
9 april 2025Nieuws

Duurzaam F&B Event van Green Hotel Club inspireert hotelsector

Tijdens het tweede jaarlijkse Sustainable Food & Beverage Inspiration Event, georganiseerd door de Green Hotel Club, kwamen meer dan vijftig F&...

Chef-kok René Brienen verruilt de Maas voor Van der Valk-keuken aan Caribische Zee
1 april 2025Nieuws

Chef-kok René Brienen verruilt de Maas voor Van der Valk-keuken aan Caribische Zee

Chef-kok René Brienen van Brienen aan de Maas vertrekt naar Bonaire om als creatief culinair directeur aan de slag te gaan bij het Van der Valk...

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg
19 maart 2025Nieuws

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg

Restaurant Judith opent op 19 maart haar deuren in Kasteel Engelenburg en introduceert een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie...

Relais & Châteaux krijgt er elf nieuwe leden bij
19 maart 2025Nieuws

Relais & Châteaux krijgt er elf nieuwe leden bij

De elf nieuwe leden die zich bij de familie Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen opnieuw aan dat de organisatie wereldwijd vertegenwo...

Hoe hoteliers zekerheid creëren voor de toekomst
18 maart 2025Nieuws

Hoe hoteliers zekerheid creëren voor de toekomst

De horeca is een prachtige, maar uitdagende branche. Lange dagen, wisselende inkomsten en onvoorziene situaties maken het soms lastig om vooruit te pl...

Michelin breidt hotelselectie uit met 10 hotels
18 maart 2025Nieuws

Michelin breidt hotelselectie uit met 10 hotels

Michelin stond al bekend vanwege de sterren die aan restaurant werden uitgedeeld, toen bekend werd gemaakt dat het Franse bedrijf een uitbreiding zou...

Nederlandse chef Richard Ekkebus ontvangt derde Michelinster bij The Landmark Mandarin Oriental
14 maart 2025Nieuws

Nederlandse chef Richard Ekkebus ontvangt derde Michelinster bij The Landmark Mandarin Oriental

Richard Ekkebus heeft donderdagavond tijdens de presentatie van de Michelingids voor Hong Kong en Macau met zijn restaurant Amber een derde Michelinst...

“Als het verkeerd gaat, is deze zaak in je eentje bijna niet meer recht te trekken”
7 maart 2025Nieuws

“Als het verkeerd gaat, is deze zaak in je eentje bijna niet meer recht te trekken”

De een, Rick Polman (51), is al zo’n 25 jaar directeur van Van der Valk Hotel Eindhoven. De ander, Britt Polman (28), werd letterlijk in het hot...

Githa van Vilsteren nieuwe algemeen directeur Landgoed De Wilmersberg
5 maart 2025Nieuws

Githa van Vilsteren nieuwe algemeen directeur Landgoed De Wilmersberg

Boudewijn van Vilsteren heeft zijn vertrek aangekondigd bij Landgoed De Wilmersberg, hij wordt als opvolger van Marc van Gulick de nieuwe directeur bi...

Chef-kok Koninklijk Huis gaat aan de slag bij nieuw vijfsterrenhotel Rosewood Amsterdam
4 maart 2025Nieuws

Chef-kok Koninklijk Huis gaat aan de slag bij nieuw vijfsterrenhotel Rosewood Amsterdam

Willem-Pieter van Dreumel vertrekt als chef-kok van het Koninklijk Huis, zo maakt hij zelf bekend op LinkedIn. De SVH Meesterkok is per 1 maart in fun...

The White Room in Krasnapolsky brengt meer dan 15 sterrenchefs samen voor Michelin Festival
27 februari 2025Nieuws

The White Room in Krasnapolsky brengt meer dan 15 sterrenchefs samen voor Michelin Festival

Op 26 mei 2025 worden de iconische Wintertuin en de Grand Ballroom van het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam omgetoverd tot het meest presti...

Savarin presenteert nieuwe culinaire brigade, onder leiding van chef Richard de Vries
25 februari 2025Nieuws

Savarin presenteert nieuwe culinaire brigade, onder leiding van chef Richard de Vries

Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk heeft maandag 24 februari zijn nieuwe keukenbrigade voorgesteld. Tijdens een speciale lunch werden c...

“Managementmeetings houden met alleen je partner is best gek”
25 februari 2025Nieuws

“Managementmeetings houden met alleen je partner is best gek”

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers - werkzaam in het bu...

Boutique Hotel Mondragon en restaurant Rootsch onder nieuwe leiding
29 januari 2025Nieuws

Boutique Hotel Mondragon en restaurant Rootsch onder nieuwe leiding

Vanaf 1 oktober jongstleden hebben René en Irene Oudesluijs de exploitatie van Boutique Hotel Mondragon overgenomen. Het hotel, gelegen in het...

Sterrenchef Enrique Limardo kookt in Hilton Amsterdam
16 januari 2025Nieuws

Sterrenchef Enrique Limardo kookt in Hilton Amsterdam

Hilton Amsterdam is al twaalf jaar partner van het jaarlijks terugkerende Chocolade Festival Amsterdam. Dit jaar organiseert het hotel een aantal culi...

ABN Amro voorspelt: aantal horecafaillissementen piekt in 2025
8 januari 2025Nieuws

ABN Amro voorspelt: aantal horecafaillissementen piekt in 2025

Waar de Nederlandse horeca goed leek te herstellen na de pandemie, stapelen de problemen zich opnieuw op. ABN Amro voorspelt dat het aantal faillissem...

The Dylan Amsterdam speelt in op Dry January en pakt origineel uit met ‘The Dry Wine’
31 december 2024Nieuws

The Dylan Amsterdam speelt in op Dry January en pakt origineel uit met ‘The Dry Wine’

The Dylan Amsterdam’s Bar Brasserie OCCO trapt het begin van het nieuwe jaar af met een nieuw, alcoholvrij avontuur: The Dry Wine. Deze verfijnd...

Kevin Schlaman nieuwe chef-kok van Restaurant Intens in Thermen Bussloo
18 december 2024Nieuws

Kevin Schlaman nieuwe chef-kok van Restaurant Intens in Thermen Bussloo

Restaurant Intens, het fine-dining restaurant in Thermen Bussloo, heeft een nieuwe chef-kok: Kevin Schlaman. Sinds september staat Schlaman in de keuk...

Hotel & Wellness Zuiver opent deuren van nieuw restaurant
11 december 2024Nieuws

Hotel & Wellness Zuiver opent deuren van nieuw restaurant

Hotel & Wellness Zuiver opent de deuren van haar nieuwe restaurant, onderdeel van de gelijknamige wellness, gevestigd aan de rand van het Amsterda...

CBS: Omzet horeca + 4,9 procent, maar sentiment is negatief
2 december 2024Nieuws

CBS: Omzet horeca + 4,9 procent, maar sentiment is negatief

De omzet van de horeca groeide in het derde kwartaal van 2024 met 4,9 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet...

Algemeen directeur Marc van Gulick doet stap terug bij Landgoed Lauswolt
27 november 2024Nieuws

Algemeen directeur Marc van Gulick doet stap terug bij Landgoed Lauswolt

Marc van Gulick stopt als algemeen directeur bij Landgoed Lauswolt, zo maakt hij woensdag bekend. Van Gulick blijft in een andere rol wel verbonden aa...

Het is weer zo ver: Michelin deelt 10 nieuwe namen voor hotelselectie
26 november 2024Nieuws

Het is weer zo ver: Michelin deelt 10 nieuwe namen voor hotelselectie

Michelin stond al bekend vanwege de sterren die aan restaurant werden uitgedeeld, toen bekend werd gemaakt dat het Franse bedrijf een uitbreiding zou...

Mehrsa Ghadiri: De noodzaak van AI
26 november 2024Nieuws

Mehrsa Ghadiri: De noodzaak van AI

Werkend in een bedrijf waar technologie en hoge service samen op nummer één staan, kan ik uit de eerste hand vertellen hoe AI onze manie...

“Vaak concurreren de accommodaties elkaar weg door prijsverlagingen”
22 november 2024Nieuws

“Vaak concurreren de accommodaties elkaar weg door prijsverlagingen”

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers - werkzaam in het bu...

“Het is goedkoper dan twee of drie hotelkamers, daarmee onderscheiden we ons echt”
15 november 2024Nieuws

“Het is goedkoper dan twee of drie hotelkamers, daarmee onderscheiden we ons echt”

Dat Tom Hafkamp (33) in de hotellerie terecht zou komen, was op jongere leeftijd geen uitgemaakte zaak. Zijn ouders runden namelijk een stripboekenwin...

Hotel Hoog Holten overgenomen door Van der Valk-telg: “Er komt echt geen toekan op het dak”
14 november 2024Nieuws

Hotel Hoog Holten overgenomen door Van der Valk-telg: “Er komt echt geen toekan op het dak”

Hotel Hoog Holten komt na dertig jaar in andere handen. Eigenaren Remco Vermeulen en Hanneke van Kouwen hebben het hotel namelijk verkocht aan Dominiq...