U heeft gezocht op : Leiden

12 april 2021 Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

9 april 2021 Hotelketens
Hotelketen: OYO Hotels & Homes

In deze rubriek presenteert Hospitality Management de bekendere hotelketens. Een historisch overzicht met actuele cijfers. In deze uitgave OYO, de Indiase hotelketen die in zeven jaar tijd een van de grootste ter wereld werd. De Indiase?hotelketen OYO?Hotels & Homes groeide lange tijd zeer ...

7 april 2021 Hotelbouwplannen Achtergronden
Le Marin Hotels opent twee hotels in Rotterdam

De één laat zich tijdens een hotelverblijf lekker pamperen en ziet graag dat alles op en top geregeld is, terwijl de ander het liefst op de bonnefooi op pad gaat en het allemaal wel ziet als-ie er is. Allebei kunnen ze terecht bij Le Marin Hotels. Le Marin Boutique Hotel met het bijbeh ...

29 maart 2021 Toerisme Internationaal
Hoog percentage hotelannuleringen, dit is waarom dat zo is

Onderzoek door Hoo, een platform voor hotelkameraanbiedingen, heeft uitgewezen dat deze zomer een combinatie van onzekerheid over de Covid en opzettelijke dubbele boekingen door vakantiegangers zou kunnen leiden tot een verdere stijging van het aantal hotelannuleringen. Hoo heeft de gegevens over ...

26 maart 2021 Ondernemen
Elektrisch laden is additionele omzet 

Het aantal elektrische auto’s is in het jaar 2020 verdubbeld. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat er bijna 145.000 elektrische auto’s over de Nederlandse wegen rijden. Kansen voor de hotellerie. De populariteit van elektrisch rijden kent een aantal oorzaken. Sinds 1 juli 2020 is er d ...

12 maart 2021
Horeca naar de stembus deel negen: GroenLinks

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonde ...

9 maart 2021 Economie
90 procent studenten ROC Midden Nederland vindt stageplek

Vorige week openden de eerste terrassen in Breda en Amsterdam, om een paar uur later op last van de politie alweer te sluiten. Het is tekenend. Tekenend voor de grote zin die we allemaal hebben om lekker lang op een terras te ‘hangen’. Tekenend ook voor de financiële noodzaak bij ve ...

3 maart 2021 Interview Corona
Interview: deze hotelier opent zijn terras op 16 maart

Gilles Harthoorn is eigenaar van Hotel Duinzicht op Schiermonnikoog. Gisteren zetten veel horecaondernemers in Friesland de terrassen op de kop als ludieke actie vanwege de sluiting van de horeca, maar op 16 maart wil deze hotelier zijn terras daadwerkelijk openen. “Als er geen stipje op de ho ...

24 februari 2021
Horeca naar de stembus deel twee: PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonder ...

22 februari 2021 KHN Corona
KHN sleept Staat voor de rechter; meer geld en snel open

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is absoluut niet te spreken over de uitspraken die minister De Jonge afgelopen zaterdag in De Telegraaf deed over het testplan. Het achterstellen van horecaondernemers - zonder deugdelijke onderbouwing - gaat onverminderd door en is onacceptabel. Nu perspectief ...

9 februari 2021 Economie Hotelbouwplannen
Commerz Real koopt Intercity-hotelprojecten in Breda en Leiden

Het Europese hotelfonds van Commerz Real heeft een niet nader genoemd bedrag geïnvesteerd in de aankoop van twee Intercity-hotelprojecten in Nederland, zo meldt IPE Real Assets. Het Commerz Real European Hotel Fund heeft het nog te bouwen hotel met 115 kamers in Leiden en een hotel met 174 k ...

5 februari 2021 Wet- en regelgeving Corona
Horeca mag gast om vaccinatiebewijs vragen

Op grond van de wet hebben instellingen en bedrijven (waaronder de horeca) in principe de vrijheid om een vaccinatiebewijs te vragen bij de toegang tot voorzieningen. Een dergelijke maatregel vraagt altijd een afweging van belangen en mag niet leiden tot verboden uitsluiting, discriminatie of schend ...

3 februari 2021 Interview Longread
Marcel van Aelst: een halve eeuw hotelier

Marcel van Aelst; een monument binnen de hotellerie. Vijftig jaar geleden pakte hij het vliegtuig naar Tokio, om via vele internationale omzwervingen in de jaren ’90 general manager te worden in inmiddels ‘zijn’ Hotel Okura Amsterdam. Hij schoot door naar de top van het bedrijf. Ee ...

3 februari 2021 Columns Jantiene Berg
Column Jantiene Berg: Over tijd

Soms kan ik het bijna niet geloven, maar het is al bijna een jaar geleden dat wij afscheid hebben genomen van het ‘oude normaal’. Ook tijdens de meest recente lockdown draait het niet om ‘home away from home’ maar om stay safe, stay at home. Met de komst van de avondklok werd ...

5 januari 2021 Branded Content
LG en Van Domburg Partners sluiten strategisch partnerschap

LG Business Solutions (LG) is vandaag een strategisch partnerschap aangegaan met Van Domburg Partners (onderdeel van Midwich Ltd.), distributeur van professionele audiovisuele (AV)-oplossingen in de Benelux. Hierdoor krijgen nog meer organisaties in de Benelux, van iedere omvang, toegang tot profess ...

16 december 2020 Ondernemen Longread
Businessmodel hotelindustrie blijkt kwetsbaar onder COVID: wat te doen?

COVID-19 legt uitzonderlijk hoge druk op Nederlandse hotels. Vergeleken met oktober 2019 kelderden de RevPAR van €95,46 naar €31,14, de kamerprijs van €124,13 naar €94,39 en de bezettingsgraad van 76,90% naar 32,99%. In Europa is het beeld niet anders. Het is crisis alom. Sommig ...

16 december 2020 Interview
"Samenwerken versterkt, juist nu"

Als CEO van Blycolin zag Marc van Boekholt zijn omzet in de maanden april en mei van dit jaar ineenstorten: 95 procent verlies. Hij ging de strijd aan en zocht de verbinding. “We hebben elkaar keihard nodig.” Als de contouren van de gevolgen van de crisis eind maart vorm krijgen, is h ...

8 december 2020 Branded Content
Meer directe reserveringen met een nieuwe hotelsite in 2021

Porter, ontwikkelaar van kwalitatief hoogwaardige hotelwebsites, biedt vanaf deze maand een gloednieuw template aan, genaamd Berlin. Met een website van Porter kunnen hotels zich optimaal voorbereiden op het verkrijgen van directe reserveringen wanneer de markten weer aantrekken. Hotels met een w ...

24 november 2020 Hotelketens
Palace Hotel neemt afscheid van de Radisson Hotel Group

Per 1 januari 2021 maakt het Palace Hotel uit Noordwijk aan Zee geen deel meer uit van de Radisson Hotel Group. Sinds 2014 was het hotel op basis van een franschisecontract aangesloten bij het merk Radisson Blu. Afgelopen zomer is de keuze gemaakt om als zelfstandig hotel verder te gaan. Andr&eac ...

23 november 2020 Columns Jantiene Berg
Column Jantiene Berg: #OpenToWork

Het is inmiddels bijna zes maanden geleden dat ik samen met mijn compagnon de deur van ons urban boutique hotel moest sluiten. Het uitspreken van het faillissement ging in een recordtijd van twee minuten via de telefoon. Een ultrasnelle flitsscheiding. De start van een nieuw begin? In eerste instant ...

13 november 2020 Hotel & Recht
Het effect van Covid-19 op de contractuele relatie

Sinds de Covid-19 pandemie de wereld in haar greep houdt zijn hotelexploitanten en hun verhuurders voortdurend met elkaar in gesprek in een poging een redelijke regeling te treffen ten aanzien van de gevolgen van de crisis en in het bijzonder de huurbetalingsverplichtingen. Eerder schreven wij al ...

12 november 2020 Hotel & Recht
Waar moet je op letten bij een reorganisatie? 

COVID-19 raakt ons allemaal zwaar. Een grote terugloop in gasten en een onzekere toekomst leidt tot reorganisaties bij veel hotels. In het uiterste geval leidt dit zelfs tot ontslagen. Een reorganisatie is gebonden aan meerdere (wettelijke) vereisten. Waar moet je op letten? In dit artikel geven wij ...

11 november 2020 Achtergronden Gastronomie
Conferentiehotel Villa Heidebad en restaurant Fizzy slaan de handen ineen

Twee jonge ondernemersstellen uit Epe met goedlopende horecazaken bundelen krachten in deze heftige coronatijd. Conferentiehotel Villa Heidebad en restaurant Fizzy slaan de handen ineen en geven gasten een eenmalige unieke belevenis. Op zaterdag 21 en zondag 22 november is de talentvolle chefkok Mar ...

11 november 2020 Branded Content
Veilig drinkwater in het hotel

Drinkwaterhygiëne is één van de terreinen waar Viega over een schat aan kennis en ervaring beschikt. De uitgebreide kennis wordt gecombineerd met verschillende systeemoplossingen die installateurs en eindgebruikers ondersteunen bij het realiseren van een veilige en volkomen hygi&e ...

10 november 2020 Ondernemen Longread
Simuleer een bijna-doodervaring voor je hotel

De coronacrisis overvalt iedereen. De omvang en impact nemen dramatische proporties aan. Hadden we eerder en meer rekening moeten houden met de desastreuze effecten van corona? Misschien. Hiervoor is echter een paradigmashift nodig. Van optimisme naar paranoïde optimisme. We moeten de eindighei ...

9 november 2020 Gastronomie Corona
77 procent van de Nederlanders gaat thuis koken met Kerst

77 procent van de Nederlanders geeft aan dat hun restaurantervaring sinds de uitbraak van COVID-19 enorm achteruit is gegaan. Natuurlijk, de restaurants zijn nu weer dicht, maar ze zijn in de zomer open geweest met beperkingen. Het grootste deel (34%) vindt uiteten simpelweg niet meer zo leuk als vo ...

5 november 2020 Hotelketens Achtergronden
Geplaagd Hilton laat 'thuiswerkers' veilig en comfortabel werken

De computer die midden op de eettafel in de weg staat, een goede bureaustoel die mist en het uitzicht naar buiten is iedere dag hetzelfde. Voor velen onder ons wordt het thuiswerken steeds minder comfortabel. Echter biedt thuiswerken meer mogelijkheden dan alleen werken vanuit je woonkamer. Hilton h ...

28 oktober 2020 Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

23 oktober 2020 Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

23 oktober 2020 Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

21 oktober 2020 Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

20 oktober 2020 Hotelbouwplannen Hotelketens
Nieuwbouw Van der Valk Hotel Venlo bereikt hoogste punt

Het is alweer ruim een jaar geleden dat er werd gestart met de sloop, maar nu heeft de nieuwbouw van het Van der Valk Hotel in Venlo het hoogste punt bereikt. De bestaande toren bleef staan en heeft zestig kamers, maar daarnaast wordt een compleet nieuwe hotelvleugel gebouwd. In de nieuwe vleugel ...

16 oktober 2020 Hotelbouwplannen Achtergronden
Wie is die Chinese familie Cheng, bekend van Rosewood Hotels?

De Chinese hotelgroep Rosewood Hotels & Resorts® opent het eerste pand in Nederland en het elfde pand in Europa als laatste demonstratie van wereldwijde expansie, dat publiceerden we gisteren al. Maar wie zit er nu eigenlijk achter Rosewood, de Chinese hotelgroep, bekend van zeer luxueuze ho ...

14 oktober 2020 KHN Corona
Kabinet negeert advies OMT: KHN pleit opnieuw voor slimme maatregelen.

Gisteren maakten premier Rutte en minister De Jonge bekend dat alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland vanaf woensdagavond 14 oktober 22:00 uur opnieuw voor vier weken moeten sluiten. Vanmorgen heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het OMT-advies gelezen waarin staat dat volgens de experts va ...

13 oktober 2020 Interview Longread
Jan Taminiau en Patrick Lusink over kleding van hotelpersoneel en stijl 

Met Roberto Payer als gasthoofdredacteur zijn we verzekerd van een flinke dosis stijl in deze uitgave. Waar Roberto ook gaat, hij is immer goedgekleed, dat ziet ook de bekende couturier Jan Taminiau, die onder meer koningin Máxima en Lady Gaga tot zijn clientèle mag rekenen: “Rob ...

29 september 2020 Economie Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

29 september 2020 Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa ...

21 september 2020 Wet- en regelgeving Corona
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter." ...

9 september 2020 Economie Financieel
HOSTA 2020 rapport: Nederlandse hotelmarkt wacht op coronavaccin

De Nederlandse hotelmarkt is hard geraakt door de coronacrisis, blijkt uit het nieuwe HOSTA rapport van Horwath HTL. Terwijl in 2019 nog records gebroken werden, lagen de bezettingsgraden en omzetten de afgelopen periode ver onder een rendabel niveau. Toch zijn niet alle hoteliers pessimistisch. ...

3 september 2020 Economie
Fletcher Hotels neemt City Resort Hotel en Wellnessboot Mill over

Na de eerdere succesvolle overname van City Resort hotels Leiden, Helmond, Oss en Sittard in 2019 neemt Fletcher Hotels nu ook het vijfde en laatste City Resort hotel over. Per 1 oktober a.s. gaat het Brabantse City Resort Mill met de unieke Wellnessboot Mill, verder onder de vlag van Fletcher Hotel ...

31 augustus 2020
Ilio Rodoni nieuwe General Manager van Hilton Den Haag

Ilio begon zijn Hilton-carrière in het jaar 2000 als F&B-manager in het Londense Hilton op Park Lane. Na een korte afwezigheid keerde hij in 2005 terug naar de familie Hilton. Ilio was sinds 2014 werkzaam als General Manager bij Hilton Molino Stucky Venice in Italië voordat hij zijn ...

26 augustus 2020 Achtergronden
Kom verder met je hotel door Reverse Thinking (Andersom) te denken!

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 75% van de hotelbezoekers zegt naar online reviews te kijken voordat zij een hotel boeken. Reviews worden dus steeds belangrijker als het gaat om het aantrekken van nieuwe gasten, waardoor een goede gastbeleving misschien wel je belangrijkste marketingtool is. Ve ...

26 augustus 2020 Interview
Kansen voor meer directe boekingen

Directe boekingen. Het nieuwe goud in zware tijden. Directe boekingen binnenhalen vergt tijd, energie, een strategie en investeringen. Patrick Brand (links) en Erik Baumann, oprichters en mede-eigenaren van Hoteliers.com, begeleiden hoteliers bij het traject dat leidt naar meer directe boekingen. In ...

26 augustus 2020 Onderwijs Corona
Ondanks corona veel animo voor hospitalityopleidingen

Corona houdt jongeren niet tegen om voor de hospitalitybranche te kiezen. Na een maandenlange sluiting van het gebouw gingen deze week de deuren van Stenden Hotel Management School in Leeuwarden weer open. Meer dan 600 kersverse leerlingen betraden de campus om praktijkkleding te passen en zich te r ...

20 augustus 2020 Gastronomie Internationaal
Executive chef Schilo van Coevorden keert terug naar zijn geliefde Dubai

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, opent dit najaar haar eerste internationale vestiging in het Sofitel Dubai Wafi. Taiko is in Nederland gevestigd in het Conservatorium hotel in het hart van Amsterdam. Dit is de eerste keer dat een restaurantconcept van een Ned ...

20 augustus 2020
Super Lyan klaar voor heropening met nieuwe barmanager

Cocktailbar Super Lyan, begin dit jaar door Belvedere uitgeroepen tot Beste Hotelbar van Amsterdam, is klaar voor de heropening op 26 augustus onder leiding van hun nieuwe barmanager én met een nieuw menu. Nieuwe barmanager Lewis Thomson is benoemd tot nieuwe barmanager van cocktailbar ...

6 augustus 2020 Hotel & Recht
Een vergoeding voor goodwill aan het einde van de huur, hoe zit dat eigenlijk?

Als onderdeel van een huurovereenkomst met betrekking tot hotelruimte onderhandelen partijen regelmatig over de vraag wat er met de (al dan niet door huurder) in het gehuurde aangebrachte voorzieningen zal gebeuren bij het einde van de huur. Een afspraak dat huurder deze voorzieningen (al dan niet o ...

29 juli 2020
Verbind de ouderen aan je hotel

In juli is de Nederlandse vertaling van het boek Grey Ocean Strategy van Edgar Keehnen van Grey Ocean AGEnSee verschenen met als titel De Grey Ocean Strategie: Marketing voor het grootste marktsegment ooit. Over het DNA van de oudere consument gebaseerd op wetenschappelijk en praktisch onderzoek met ...

24 juli 2020 Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

15 juli 2020 Interview Longread
Las Hotellas: "Kwaliteit zal nu boven komen drijven"

Githa van Vilsteren Githa van Vilsteren is sinds 2011 directeur van Landgoed De Wilmersberg in het Twentse De Lutte. Ze werkte voor haar carrière als hotelier onder andere als Manager Relatiebeheer voor War Child.  ...

14 juli 2020 Longread
Wat te doen als jouw locatie kampt met ruimtegebrek

Het woord ‘anderhalvemetersamenleving’ gaat ongetwijfeld de Van Dale halen. Sterker nog, het zou zomaar eens het woord van 2020 kunnen worden. Gevoed door experts en de overheid realiseren we ons inmiddels dat onze maatschappij (voorlopig althans) ingericht moet worden als een anderhalve ...

14 juli 2020 Internationaal
Komen zakenreizen binnen 6 maanden weer op gang?

Uit nieuw onderzoek van Accor blijkt dat een derde van de zakenreismanagers in Noord-Europa van mening is dat hun zakenreisprogramma's binnen zes maanden zullen herstellen. Voornamelijk als gevolg van binnenlandse reizen. Internationale reizen zullen naar verwachting iets langer op zich wachten. ...

10 juli 2020 Columns
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v ...

7 juli 2020 Branded Content
Vrouwelijke ondernemers en managers gaan post-lockdown ‘unwinden’ op de Veluwe

Vrouwelijke ondernemers en managers in onze branche hebben het de afgelopen maanden extra zwaar gehad. Ze moesten in de lockdown vaak meerdere ballen in de lucht houden. Via zoom-meetings moesten ze hun teams blijven aansturen en motiveren. Ondertussen drukte ook de continue aandacht voor kinderen ...

3 juli 2020 Internationaal
NoMad Londen opent in december

Het in New York gevestigde horecabedrijf Sydell Group is opgericht door hotelier Andrew Zobler, en in Londen opende Zobler The Ned in samenwerking met Ron Burkle en Soho House. Deze keer heeft hij samengewerkt met de in Doha gevestigde investeringsmaatschappij BTC om NoMad London te lanceren. Het ho ...

3 juli 2020 Interview Longread
Hotelier Gijs Hendrikx: ''Ik betaal huur op basis van bezetting''

“Hee, met Gijs!” Ik moet even nadenken, maar dan valt het kwartje. Het is Gijs Hendrikx, de veelbelovende en succesvolle hotelier uit Venlo die mij belt. “Ik bel je even om te vertellen hoe het hier in Venlo allemaal is gegaan tijdens de coronacrisis. Volgens mij mag ik van geluk s ...

1 juli 2020 F&B
Dutch Cuisine: Juist nu is een kortere keten belangrijk

Dutch Cuisine zal steeds breder gekend en gewaardeerd worden, denken Monique Mulder en Marjan Pijnenburg, bestuursleden van de stichting die de Nederlandse eetcultuur weer op de kaart zet. “Zeker nu is het belangrijker dan ooit om gezonde gerechten met een bekende herkomst aan te bieden. Korte ...

24 juni 2020 Interview Longread
Reconstructie: hoe Zeeland op slot ging

De Veiligheidsregio Zeeland besloot op 30 maart dat toeristen er tijdelijk niet meer welkom waren. Inmiddels zijn ze er weer meer dan welkom, maar op dat moment raakte deze beslissing de toeristische branche zeer hard, dat geldt dus ook voor de hotellerie. Jan Lonink is burgemeester van Terneuzen en ...

24 juni 2020 Hotel & Recht
Huurprijsherziening, hoe zat het ook alweer?

De laatste tijd is er veel te doen over huurprijsvermindering als gevolg van verminderd huurgenot door de coronacrisis. Veel retailers, horecaexploitanten en hoteliers staat het water tot aan de lippen en doen een (al dan niet gebalanceerd) beroep op hun verhuurder om de huur op te schorten en/of ti ...

17 juni 2020 Interview Corona
Ton Heerts: ''De mensen durven nog niet naar de horeca''

“Het is nog niet voorbij, voor mij is het geen dag voorbij”, vertelt Ton Heerts, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland mij. “Het is nog niet lang geleden dat ik overleg had met uitvaartverzorger Monuta. ‘We hebben meer koelcellen nodig, in het geval van ...

15 juni 2020 Economie Corona
Economische impact van corona kleiner in stedelijke regio's

In elke Nederlandse regio zal de economie dit jaar krimpen, maar de mate waarin verschilt flink per gebied. Waarschijnlijk zullen de grootstedelijke regio’s in het westen de crisis beter doorstaan dan de regio’s aan de randen van het land. Zo blijft de krimp relatief beperkt in en rondom ...

27 mei 2020 Branded Content
Vind de route naar jouw gasten

Eindelijk, de restaurants gaan binnenkort weer open. Dat geldt ook voor veel hotels. Langzaam komt de Nederlandse gastvrijheidsindustrie weer tot leven. Wij zien ook weer een stijgende lijn in reserveringen, met name voor hotels buiten de grote steden. Voor alle hotels geldt dat slimme marketing een ...

11 mei 2020 Longread
EHBO: Emotionele hulp bij overdracht!

Bij de overdracht van een bedrijf waarin de (klant)beleving centraal staat, is het elke keer weer belangrijk om de emoties die met een overname gepaard gaan serieus te nemen. Dat geldt zeker voor bedrijven in de hospitalitybranche. Te vaak wordt het emotionele aspect van een verkooptraject onder het ...

8 mei 2020
Maud Mooren aangesteld als manager van Oolderhof Hotel Restaurant

Met ingang van 1 mei 2020 is Maud Mooren aangesteld als manager van Oolderhof en heeft per die datum de dagelijkse leiding over het hotel-restaurant met zalencomplex en de beachclub in Ool-Herten. Met de aanstelling van Maud Mooren als manager zet zij het bijzondere erfgoed voort wat wijlen Jan en R ...

6 mei 2020 KHN Corona
KHN voorzichtig positief, noodplan horeca essentieel

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is voorzichtig positief. De vandaag aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet biedt voor het eerst concreet perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente lockdown in Nederland hebben de branche ke ...

29 april 2020 Corona
Wapenen tegen de crisis: Een faillissement kan worden voorkomen (deel 4)

Coronaregels voor kinderen worden per 11 mei a.s. versoepeld. Voor de hotelsector verandert er voorlopig niets. We mogen hopen dat de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) er komt. Deze wet kan ervoor zorgen dat hotelondernemingen die in de kern levensvatbaar zijn, hun schuldenlast kunnen vermin ...

22 april 2020 Corona
Wapenen tegen de crisis: Een faillissement kan worden voorkomen (deel 3)

De Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) die per 1 juli a.s. mogelijk van kracht wordt, kan ervoor zorgen dat hotelondernemingen, die in de kern levensvatbaar zijn, hun schuldenlast kunnen verminderen. Hiertoe moet de rechtbank een zogeheten dwangakkoord goedkeuren (homologeren). Hoe overtuigt u ...

16 april 2020 Economie Corona
Rabobank: binnenlands toerisme is lichtpuntje

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen leiden tot sterk lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland. Rabobank verwacht de grootste daling in de sierteelt met 70 procent voor het tweede kwartaal en 40 procent voor het derde kwartaal van 2020 ten opzichte van ...

15 april 2020 F&B
Alles over pannen

Roestvrijstaal, keramiek, gietijzer, koper of aluminium. De keuze voor de pan wordt gemaakt door te kijken wat ermee bereid dient te worden. In dit artikel zet Hospitality Management vijf soorten pannen met de voor- en nadelen op een rijtje. Gietijzer Er zijn twee typen gietijzeren pannen: ge& ...

15 april 2020 Corona
Wapenen tegen de crisis: Een faillissement kan worden voorkomen (deel 2)

Te hoge schuldenlast Als gevolg van de coronacrisis kunnen hoteliers in de problemen komen met het voldoen van de rente- en aflossingsverplichtingen op het vreemd vermogen. De financieringslasten zijn dan in verhouding dermate hoog dat het hotel in een situatie van financial distress komt. In zo' ...

14 april 2020 Corona
Wapenen tegen de crisis: Een faillissement kan worden voorkomen

In 2019 brak de Nederlandse hotelmarkt nog alle records. Nu hebben hotels massaal de deuren gesloten vanwege het coronavirus. Als dit maanden gaat duren, komen hotels onverminderd in zwaar weer. De NOW-regeling is slechts een tijdelijke en beperkte oplossing. De Wet homologatie onderhands akkoord (W ...

9 april 2020 Economie Corona
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening. ...

3 april 2020 Economie Corona
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla ...

3 april 2020 Corona
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi ...

2 april 2020 Corona
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

1 april 2020 Corona
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom eigenlijk?

Booking-topman Glenn Fogel reageert gepikeerd op de vraag of hij vanwege de crisis de commissies gaat verlagen. Hij heeft een ander idee: hotels moeten de kamerprijzen verlagen. Wees daar heel voorzichtig mee. Het verlagen van kamerprijzen is echt onwenselijk, ook al kan het helaas wel eens onvermij ...

27 maart 2020 Corona
Wapenen tegen de crisis: Hoe maak ik mijn hotel meer crisisbestendig?

Hotels sluiten massaal hun deuren vanwege het coronavirus. Een zeer ingrijpend en moeilijk besluit. Hotelketens Van der Valk en Fletcher kondigen aan ruimte beschikbaar te stellen om herstellende coronapatiënten op te vangen. Ziekenhuizen houden zo meer ruimte over voor de zware zorg. Geven hot ...

26 maart 2020
Hotel verbouwen? Johan Mallo adviseert

De hotellerie staat zo goed als stil door de coronacrisis. Wanneer de mobiliteit stokt wordt ook deze branche hard getroffen. Investeringen worden even niet gedaan, de hand blijft op de knip. Meerjaren onderhoudsprojecten en andere initiatieven worden qua noodzaak opnieuw tegen het licht gehoud ...

26 maart 2020 Toerisme Corona
Onderzoek: de impact van coronavirus op toeristische sector Europa

Wat een feestjaar had moeten worden voor de Nederlandse hotelbranche, loopt uit op een nachtmerrie. Evenementen zoals het EK Voetbal, de Grand Prix in Zandvoort en het Eurovisiesongfestival in Rotterdam zijn inmiddels afgelast. De snelle verspreiding van het coronavirus raakt de toerismesector genad ...

19 maart 2020 Ondernemen Corona
Wapenen tegen de crisis: Is mijn hotel morgen nog wat waard?

Vorige week schreef John Reintjens over het belang van een goed onderbouwd waarderingsmodel met reële aannames en uitgangsposities. Zo’n model geeft inzicht in de waardeontwikkeling van uw hotel en is essentieel voor het uitzetten van de toekomstrategie. Maar in hoeverre zal de huidige cr ...

13 maart 2020 Achtergronden
Overheidssubsidies voor leren en ontwikkelen in de horecasector

Het kabinet wil leren en ontwikkelen in het mkb stimuleren, ook voor de horeca- en recreatiesector. Daarom heeft de Rijksoverheid de SLIM-regeling in het leven geroepen. Deze subsidie heeft als doel om het blijven ontwikkelen van personeel gemakkelijker te maken. Voor welke activiteiten kun je su ...

13 maart 2020 KHN Corona
Horeca zwaar getroffen: KHN eist actieplan kabinet

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakt zich ernstig zorgen over de economische impact van het coronavirus op de horecabranche. Nu het coronavirus ook in ons land zijn opmars maakt en beheerst moet worden, zien horecaondernemers dat de coronacrisis grote financiële gevolgen met zich mee brengt ...

12 maart 2020 Interview
"Niet de bank, maar particulieren financieren het hotel"

Menigeen zal bij Zeeland denken aan een lied van Maggie MacNeal, te weten Terug Naar De Kust, uit 1976. Niet Michel Kloeg. Misschien vanwege de regel ‘omdat daar mijn jeugd voorbijging’. Kloeg is namelijk Rotterdammer van origine. Wel wijst hij ons op het evenmin zeer vrolijke ‘Zou ...

11 maart 2020 Interview Longread
"Zoek de samenwerking om het eigen bereik te vergroten"

Het fonkelnieuwe nhow Amsterdam RAI belichaamt het huidige hotellandschap. Nieuw, energiek, indrukwekkend en dynamisch. In die dynamiek is de F&B wakker geschud en in een stroomversnelling geraakt. In het nieuwe nhow bespreken drie hoteliers hun visie op de F&B en de hotellerie. Een voorzich ...

4 maart 2020
Gasthoofdredacteur Roberto Payer bespreekt inhoud voor 'zijn' Hospitality Management

Branding binnen de hotellerie, massatoerisme, de pure benadering van F&B en wat kan de hotellerie leren van de luchtvaart? Deze thema’s, en veel meer, komen terug in de unieke Hospitality Management van juni dit jaar: de speciale Roberto Payer-editie. De redactie van dit blad was eind febr ...

4 maart 2020 Internationaal
Ibis Styles Liège Guillemins opent haar deuren in Luik

Vandaag opent het gloednieuwe ibis Styles Liège Guillemins haar deuren in Luik. Het kleurrijke designhotel is gunstig gelegen pal naast het Internationale treinstation LuikGuillemins aan de Rue des Guillemins 135. Striptekeningen vormen het centrale thema dat is doorgevoerd in het hotel. De 1 ...

28 februari 2020 Events Internationaal
International Hotel Investment Forum verplaatst vanwege coronavirus

Vanwege de wereldwijde bezorgdheid over de uitbraak van het coronavirus kondigt organisator Questex vandaag aan dat het International Hospitality Investment Forum (IHIF) zal worden verplaatst van 2-4 maart naar 4-6 mei 2020. Het IHIF is 's werelds grootste en meest invloedrijke horeca-investe ...

19 februari 2020 Interview Longread
Twee bankiers over de 'herontdekking van de hotellerie'

Op de drempel van een nieuw decennium bespreken twee bankiers de staat van de hotellerie. Lianne Zondervan, Sector directeur Leisure van de ABN AMRO en Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie van de Rabobank, blikken terug en kijken vooruit in een uitgebreid dubbelinterview. Dit interv ...

7 februari 2020 Interview Longread
HR-specialisten over personeelskrapte, millennials en de WAB

Je zal maar HR-manager zijn in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt en een overheid die de regels voor flexwerk aanscherpt. Dan heb je niet alleen heel veel liefde voor het vak nodig, maar ook een grote dosis creativiteit om aan alle uitdagingen het hoofd te bieden. Twee HR-managers, een direct ...

31 januari 2020 Interview Longread
"Hoteliers kijken niet echt naar duurzaamheid"

Geslepen diamanten en noeste havenarbeiders. Antwerpen is een stad van tegenstellingen en dat is goed terug te zien in het straatbeeld. Leegstaande en vervallen panden worden afgewisseld door prachtige statige pakhuizen. Hoge pumps en Chaneltasjes worden achtervolgd door schoenen met stalen neuz ...

30 januari 2020
EZK Award Hotel Breeze Amsterdam

Hotel Breeze wint de EZK Energy Award 2019. Het energieneutrale hotel onderscheidde zich het meest positief wat betreft energiebesparing en duurzame opwekking en kreeg daarom de EZK Energy Award Bedrijven 2019. Jaarlijks wordt de EZK Energy Award uitgereikt aan organisaties die zich positief van ...

28 januari 2020
blooming hotel wint de Zoover Award voor beste hotel van Nederland

Eind 2019 werd blooming hotel, gevestigd in Bergen (NH), reeds verkozen tot Nederlands Meest Duurzame Hotel. Een fantastische prestatie op zich. En dat gasten dat waarderen werd wederom overduidelijk tijdens de jaarlijkse Zoover Awards voor accommodaties. In verschillende categorieën, van campi ...

28 januari 2020 Onderwijs
Stenden Hotel opent eerste Pop-up Campus Hotel van Leeuwarden

Op maandag 3 februari om 10:30 uur wordt het Pop-Up Campus Hotel feestelijk geopend. Tegelijkertijd starten bouwvakkers aan de overkant met het slopen en opbouwen van het oude Stenden Hotel. Stenden Hotel in Leeuwarden ondergaat een volledige renovatie en uitbreiding. Er wordt een nieuwe verdiepi ...

25 januari 2020 Personeel
De ervaren kwaliteit van HRM, de sleutel voor personeelsbehoud?

Een HR-manager van een vijfsterren hotel in Amsterdam heeft de moed opgegeven. Op basis van haar ervaring lijkt er geen kruid gewassen tegen het hoge personeelsverloop in haar hotel. Nieuwe instroom verruilt vaak al na een jaar het bedrijf voor een andere werkgever. De maatstaaf die zij voor haarzel ...

24 januari 2020
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei ...

24 januari 2020 Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch ...

23 januari 2020 Food Branded Content
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg ...

22 januari 2020 Toerisme KHN
KHN wil toeristendrukte spreiden door het jaar, maar kan dat wel?

Het aantal toeristen in Nederland groeit de komende jaren van 42 miljoen in 2017, naar bijna 60 miljoen in 2030. Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) biedt deze groei gouden kansen voor de Nederlandse economie. KHN wil er dan ook voor zorgen dat deze groei positief uitpakt voor bedrijven, bew ...

21 januari 2020 Personeel
De nieuwste technologische tools voor het koesteren van talent

Waar menselijk talent in de jaren ‘90 werd gezien als een verrijking om te managen onder het concept van talentmanagement, neemt het koesteren van talent een humanistisch standpunt in van de mensen van een organisatie van wie het doel in lijn is met het bedrijf dat talent ontwikkelt en koester ...

20 januari 2020
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: