.
Gedreven door zijn passie voor hospitality en sales wist Levi Bron (24) in korte tijd door te groeien binnen Hotel Des Indes. Een jaar na zijn afstude...
“De avond van de verkiezingsuitslag was er een vol spanning”, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). &ldquo...
Het thuisgevoel in een hotelkamer ontstaat uit een samenspel van factoren. Techniek en inrichting zijn belangrijk, maar pas in combinatie met elemente...
Het is één van die zeldzame zwoele avonden waarop je zo heerlijk kunt vertoeven op het Lunia terras. Met uitzicht over de Doevekaampe, h...
Hotel Inn Salland in Raalte is een ware blikvanger voor wie er toevallig langsrijdt. Wat is dat voor een aparte boerderij in vakwerkstijl met dat geze...
Wat ooit een nichemarkt leek, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige tak van de toeristische sector: halaltoerisme. Volgens cijfers van de Globa...
Vliegen was ooit simpel. Je kocht een ticket en kreeg dan een packagedeal: een stoel, bagage, een maaltijd. Een glimlach van de cabin crew was inbegre...
In de moderne hotelkamer staat de televisie centraal. Het is niet alleen een bron van entertainment, maar ook een sleutel tot comfort, gemak en person...
De ambitie van Odyssey Hotel Group mag er zijn: tegen 2028 wil de hoteloperator en management company 55 tot 60 hotels in de portefeuille hebben. Met...
Vijftien jaar geleden ontstond in de Nederlandse hotellerie een bijzonder initiatief. Brita Röhl, Isabelle van Ouwerkerk en Marianne Stokkermans...
Inmiddels is het bijna een sport geworden als ik naar Engeland ga: spot de Wetherspoon. Deze zomer reisde ik twee weken met de trein door het land en...
“Hey Siri, boek een authentiek, kleinschalig boutiquehotel met zeezicht in Zuid-Frankrijk, van 12 tot 15 september, onder de 250 euro per nacht,...
Er zijn leveranciers die je twee keer in de week ziet, zoals onze dorpsslager, en er zijn leveranciers die je nog nooit hebt ontmoet. Yoan had ik nog...
Resorts bouwen op plekken waar je graag zou willen wonen, werken en recreëren. Dat is de droom van de keten van ecologische vakantieparken Baseca...
De Nederlandse hotelbranche staat financieel onder druk. Hoe houdt u grip op uw financiën? Check de ‘financiële temperatuur’ van...
The Peninsula Hotels is al bijna een eeuw een vaste waarde in het luxesegment. Wat in 1928 begon met een iconisch hotel aan de waterkant van Kowloon,...
Om inzicht te krijgen in de financiële kant van een hoteloperatie, is een goede basis nodig. Hotelscholen besteden daarom veel aandacht aan finan...
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers - werkzaam i...
Al op jonge leeftijd wist Dodi Koops zeker dat ze de hotellerie in wilde. Inmiddels is ze 26 en draait ze als assistant general manager volop mee in h...
Op welke KPI's stuurt u als hotelier en wat is een gezonde buffer om eventuele tegenslagen op te vangen? Twee ervaren hoteliers, Rik Hüsken van H...
In juli heeft Horwath HTL UK samen met Allied Irish Banks een rondetafelconferentie met 20 hoteliers en kredietverstrekkers georganiseerd over de hote...
Wie aan Texel denkt, ziet brede stranden, lammetjes in de wei en een ontspannen vakantiesfeer. Ondernemen op een eiland vraagt echter om constante aan...
Lange tijd waren de Verenigde Staten een van de populairste bestemmingen voor internationale reizigers. Dat beeld verandert de laatste jaren. Beleidsw...
Joop Zoetemelk zei het 45 jaar geleden al: de Tour de France win je in bed. Dat is anno 2025 nog altijd waar, al komt er tegenwoordig wel wat meer bij...
Op 1 mei opende met Rosewood Amsterdam het nieuwste vijfsterrenhotel van de hoofdstad. Het in het Paleis van Justitie gevestigde luxehotel past in de...
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werk...
Je hebt hotels waar je incheckt met een creditcard, je hebt hotels waar je wordt begroet met een warm handdoekje, en je hebt... Fogo Island Inn. Een a...
Na bijna twintig jaar leegstand komt het voormalige roze kasteel van het Land van Ooit weer tot leven. Vanaf september fungeert het als vergaderlocati...
“In welk jaar is dit hotel gebouwd?” “2002, mevrouw.” “Aha, en zijn toen ook de handdoeken aangeschaft?” Een marke...
Op het cv van Mathilde van der Weerd prijken met Postillion Hotels, Quality Lodgings en de Q Hospitality Group een aantal namen die welbekend zijn in...
Iedere hotelier weet: de pre-openingsfase is intens. Juist in die hectiek sluipen fouten erin die je maanden later nog achtervolgen. Wat zijn de valku...
In juni 2023 werd het nieuws officieel bekendgemaakt: Inntel Hotels Art Eindhoven zou worden overgenomen door WestCord Hotels. Inmiddels draagt het ho...
Dat de coronaperiode onze arbeidsmarkt heeft veranderd, zijn we het wel over eens. Dat we daar allemaal over klagen, daar heb ik me ook wel eens schul...
Gabriella Esselbrugge runt niet alleen het Giethoornse hotel De Dames van de Jonge, dat al drie generaties in de familie is. Ze staat ook nog eens zev...
Hoe houd je een hotel-restaurant rendabel, hoe haal je het meeste uit het ontbijt en hoeveel vrijheid heeft de chef-kok bij het samenstellen van de me...
Indianapolis stond half juni even volledig in het teken van hospitality tech: HITEC 2025. Met meer dan 6000 bezoekers en honderden exposanten was het...
Met massaclaims vanuit zowel de hotellerie als de consumentensector is Booking.com de afgelopen weken misschien wel méér dan ooit onde...
Met de overname door InterContinental Hotels Group eerder dit jaar en een goed gevulde pijplijn met nieuwe hotels, waaronder een tweede Nederlandse lo...
Dat de hotellerie en topgastronomie nauw met elkaar verweven zijn, is geen nieuws. Een blik op de Michelingids 2025 maakt dat meteen duidelijk: het en...
Het is u vast niet ontgaan, de Efteling opent op 1 augustus haar Grand Hotel, compleet met fine dining, spa en valetparking. Prijskaartje: een slordig...
Denk ik aan vakantie, dan denk ik aan uit eten gaan, aan nieuwe restaurants ontdekken en de lokale keuken uitproberen. Dat virus heb ik inmiddels ook...
Tussen alle restaurants en hotels die de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten, is Grand Café Gouverneur De Rouville al...
Curaçao zit vol met culinaire hotspots waar gasten niet alleen kunnen eten, maar ook volop kunnen genieten van de sfeer. De lokale en internati...
Corendon Hotels & Resorts ontvangt in zijn twee all-inclusive hotels Mangrove Beach en The Rif op Curaçao op dagelijkse basis bijna 2.000 g...
Al decennialang vormen Nederlanders, vanwege de historische band met Curaçao, ruimschoots de grootste groep bezoekers op het eiland. De afgelop...
Te midden van de vele resorts en hotels op Curaçao onderscheidt Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort zich op meerdere fronten. Het r...
In de kleurrijke huizen van Kúra Hulanda Village, de ‘Hollandse binnenplaats’ in hartje Willemstad op Curaçao, zitten restau...
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek 'De Correspondenten' vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in het buitenla...
Onder het motto ‘studenten verdienen beter’ startte de Schotse ondernemer Charlie MacGregor ruim vijftien jaar geleden de keten die tegenw...
Waarom AI Agents de volgende gamechanger zijn voor hoteloperaties We hebben de tools, de dashboards, de integraties. Maar eerlijk? Veel van die techn...
Deuren en sloten spelen een grote rol in de brandveiligheid van een hotel: middels deuren is het mogelijk om compartimenten te creëren waardoor e...
Je zou het niet zeggen als je Trump hoort schreeuwen en daarbij zijn interieurvoorkeuren in ogenschouw neemt: de tijden van glitter en grandeur zijn o...
In april opende het Haagse Paleis Hotel weer de deuren. Na een verbouwing van vijf maanden is het een echt Arq Hotel geworden: huiselijk, warm é...
We willen zo graag dat Artificial Intelligence menselijk is, dat we het gewoon maar gaan geloven. Gaan de robots ons overheersen? Oei, wat een spannen...
Brandveiligheid is niet alleen een wettelijke verplichting, maar brengt voor hoteliers ook een zorgplicht richting gasten met zich mee. In veel Nederl...
Ondanks internationale sancties vanwege de inval in Oekraïne, het vertrek van buitenlandse ketens als gevolg van diezelfde oorlog en hoge inflati...
Op 11 maart, tijdens de TEFAF, stond het hele team van Van Oys Maastricht Retreat klaar om een week lang de eerste gasten te ontvangen. Een team waar...
Ik heb me weer laten verrassen in het eerste weekend van maart. Ik weet niet hoe u dat heeft, maar mijn terras staat in een winterstalling, zo’...
De naam Frans Hazen is al ruim veertig jaar onlosmakelijk verbonden aan Grand Hotel De Draak in het centrum van Bergen op Zoom. Op 6 december van het...
Net als miljoenen anderen zat ik de afgelopen anderhalve maand elke week met smart te wachten op een nieuwe aflevering van The White Lotus. Voor degen...
Loyaliteit is dood. Lang leve loyaliteit! In een tijd waarin klanten met één swipe naar de concurrent gaan, volstaat een puntenprogramma...
Op 24 en 25 juni is het World Forum in Den Haag dé bestemming voor de NAVO-top. Deze top brengt niet alleen logistieke uitdagingen en een veili...
Legionellapreventie is niet alleen een wettelijke verplichting, maar kan ook direct invloed hebben op de veiligheid van gasten en de reputatie van een...
Per 4 april mogen Fleur Bergmans (28) en haar partner Koen Zandhuis (32) zich officieel eigenaar noemen van Hotel Wesseling, het oudste familiehotel v...
Saudi-Arabië is al geruime tijd actief met het diversifiëren van zijn economie, om zo de afhankelijkheid van olie-inkomsten te verkleinen. T...
Het geschatte effect van de concerten van André Rieu op de economie van Maastricht wordt inmiddels op het dubbele geschat van dat van Kunstbeur...
“De hotellerie is conservatief.” “High tech verdringt high touch in het hotel.” “Corona zal de zakelijke hotelmarkt blij...
Met douches en toiletten op iedere kamer en voorzieningen als restaurants en bars, zijn veel hotels al op dagelijkse basis bezig met hun waterverbruik...
Eind januari was ik aanwezig bij de lancering van de nieuwe Quality Lodgings-gids. Een feestelijke middag bij Hotel Restaurant De Echoput, met, naast...
De een, Rick Polman (51), is al zo’n 25 jaar directeur van Van der Valk Hotel Eindhoven. De ander, Britt Polman (28), werd letterlijk in het hot...
Tijdens, en vooral na, de pandemie dachten veel mensen dat fysieke bijeenkomsten en evenementen passé waren. Hybride en zelfs volledig digitale...
Als randstedelinge, geboren in de jaren 70, had ik nog veel te leren toen ik in 2004 op het Friese platteland in Oldeberkoop neerstreek. Ik had geen o...
Het is ruim vijftien jaar geleden dat ik in het Hilton Kuala Lumpur logeerde. Een imposant, modern hotel dat zondermeer voldeed aan de hoge verwachtin...
India passeerde China vorig jaar als land met de grootste bevolking en heeft momenteel meer dan 1,4 miljard inwoners. Het aantal hotels ten opzichte v...
Zakelijke reizigers aantrekken kan via twee lijnen. Via de gast zelf, die zich graag laat verleiden met loyalty programma’s en goede voorziening...
Meininger Hotels is in zijn 25-jarig bestaan gegroeid van 1 hostel in Berlijn naar 36 ‘hybride hotels’ verspreid over 25 Europese steden....
Drie jaar geleden maakte Joany Peters (26) als receptioniste deel uit van het team dat verantwoordelijk was voor de pre-opening van DoubleTree by Hilt...
Betaalsystemen zijn vandaag de dag meer dan alleen een manier om geldstromen te verwerken. In de hotellerie spelen ze een cruciale rol in het verbeter...
Hotelvastgoed kan een interessante investering zijn voor institutionele beleggers die op zoek zijn naar stabiel rendement. Bouwinvest heeft namens het...
‘Maak er wat van, maak er wat van! Als je ontevreden bent, nou doe daar dan wat an!’ Dat was de eerste zin van een van de memorabele liedj...
Vanwege onze terugblik op 2024 bogen we ons de laatste weken over de cijfers van het afgelopen jaar. Eén ding viel direct op: berichten over ho...
Zestien jaar zwaaiden Edwin van der Meijde en Karen Hamerlynck de scepter bij het door hen opgerichte Suite Hotel Pincoffs in Rotterdam. Sinds 1 juli...
Michael Levie stond in 2005 aan de wieg van citizenM en innoveerde in zijn zeventien jaar bij de keten op het scherpst van de snede wat betreft het aa...
De hotellerie heeft, net als veel andere industrieën, de afgelopen jaren een transitie doorgemaakt op technologisch vlak. Systemen die vroeger lo...
Nu het einde van 2024 in zicht komt, is het moment aangebroken om weer eens een blik te werpen op de voorspellingen van eerder dit jaar. Want er werde...
De naambordjes van de vorige huurders hangen nog naast de deur en bouwvakkers lopen in en uit, maar het einde komt in zicht voor het nieuwe boutiqueho...
Nieuwe systemen en technologieën hebben in de afgelopen tijd een grote rol ingenomen binnen de hotellerie en er zijn maar weinig rollen zo ingrij...
Dat Tom Hafkamp (33) in de hotellerie terecht zou komen, was op jongere leeftijd geen uitgemaakte zaak. Zijn ouders runden namelijk een stripboekenwin...
TFE Hotels is in ruim tien jaar uitgegroeid tot een grote speler op de Australische markt, met ook hotels in Nieuw-Zeeland, Azië en Europa. De aa...
Als Romeinse veldheren veroverden Ilfa en Selmar de Roo de afgelopen jaren met hun Horecalegioen het ene na het andere horecabedrijf in Nijmegen en om...
Het nieuwe buzz-word is tegenwoordig AI. Als je in je bedrijfs- of productnaam geen AI-toevoeging hebt, dan tel je eigenlijk al niet mee. Echter, AI h...
‘Business travel komt nooit meer terug op het niveau van voor de COVID-pandemie’ dat was de verwachting van velen, inclusief mijzelf. Somm...
Ron Pohl is de baas van Best Western Hotels, dat onlangs ook Worldhotels heeft overgenomen. Hij zit kennelijk al een hele tijd in de hotellerie, want...
Hoteliers zijn al geruime tijd bekend met OTA’s die overnachtingen aanbieden. Een ander soort platform is echter bezig aan een opmars: boekingss...
Onlangs was ik ruim een week op de Azoren en voor iedereen die van natuurschoon, en een torenhoge luchtvochtigheid, houdt kan ik deze eilanden enorm a...
Emotionele betrokkenheid, bereidheid om problemen altijd zelf op te lossen en moeilijk afstand kunnen nemen: de factoren die een familiebedrijf zo ste...
De exploitatievorm van een hotel kan uiteenlopen van een familie die zelf een klein hotel runt, tot zaken als huurovereenkomsten, managementcontracten...
Toen Lisa Muller (29) negen jaar geleden als frontofficemedewerker aan de slag ging bij Boutique Hotel Corona, was het niet direct haar plan snel door...
In de eerste veertig jaar van zijn bestaan opende Bourbon Hospitalidade ‘slechts’ een handvol hotels en één resort. In de af...
De Raspberry Hospitality Group heeft in ruim een jaar tijd maar liefst vier hotels toegevoegd aan zijn portefeuille. Hiermee komt het totale aantal ho...
“Het Franse eten is heel goed, maar dan moet het er wel zijn" aldus André Cats, directeur topsport bij NOC*NSF, de sportkoepel die met tr...
Je kunt op verschillende manieren tegen de hotellerie aankijken. Je kunt zeggen: de hotellerie is de afgelopen paar honderd jaar niet veranderd. De es...
Wie Bas Lemmens in de afgelopen jaren bij een van de vele panels waaraan hij deelneemt op het podium heeft zien spreken, heeft opgemerkt dat hij doorg...
Soms kom je in de hotellerie een naam tegen die zo verrassend is dat je hem een paar keer moet lezen. Voor mij was dat onlangs Francis Ford Coppola, r...
“Hotel wil niet dat gasten Thuisbezorgd laten komen” kopt het Algemeen Dagblad. De hotelketen in kwestie wil niet dat gasten maaltijden be...
Wat verdien je nou helemaal als hotelier? Volgens de mensen in de bubbel in Den Haag zijn dat schandalige bedragen en kan daar makkelijk een flinke sm...
Amy Bouman (28) liep tijdens haar studie aan de Hotel Management School Maastricht stage in een Londens hotel. Hoewel zij het daar enorm naar haar zin...
Danielle Kloeg heeft meer dan dertig jaar ervaring in de reisbranche en als luxury travel agent laat zij haar klanten over de hele wereld bijzondere p...
Voor iemand die pas sinds 2013 hotelier is, heeft Michel Kloeg met zijn Kloeg Collection het afgelopen decennium flink aan de weg getimmerd. De groep...
Het rapport Perspectief Bestemming Nederland 2030 voorspelde vijf jaar geleden een vijftig procent toename van het inkomend verblijfstoerisme. Het was...
Wijn en spijs zijn van oudsher een bekende combinatie, maar de afgelopen jaren maakt bier zijn opmars als begeleider van maaltijden. Biersommeliers Iv...
Netwerkvereniging Association of Food & Beverage Management (AF&BM) organiseert jaarlijks de verkiezing voor F&B Professional of the Year...
Veel hotelbars hebben wel een paar flessen whisky op de plank staan. Bij Hotel Fidder in Zwolle en Hotel Zee en Duin in Katwijk gaat het echter een st...
Tot voor kort genoot Caroline Berends vooral bekendheid als de vrouw van sterrenkok Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland. Maar sinds Gault&...
Liefde voor de hotellerie is bij Fleur Hüsken (25), als dochter van ondernemersechtpaar Rik Hüsken en Nicole Elbers van Hotel Kapellerput, v...
“You know one, you know none”, is de slogan van 25hours Hotels: ‘als je er een kent, ken je er eigenlijk geen een’. De van oor...
Al 95 jaar biedt Stayokay een betaalbaar verblijf aan voornamelijk jongeren. Nadat het aantal hostels in de vorige eeuw flink is teruggelopen, werkt d...
Échte sambal leren maken op Bali, je midlifecrisis afzweren door te gaan golfsurfen in Costa Rica, of meditatief schapen hoeden op T...
Kunstmatige intelligentie (KI) is het helemaal tegenwoordig, ook in de horeca. Op zich terecht, je kan zo ongeveer alles automatiseren wat je kunt ver...
Het uitvoeren van onderhoud, verbouwingen en renovaties hebben een grote invloed op de hoteloperatie. Het is daarom zaak dat alles rondom dergelijke p...
Vijf jaar geleden sprak Hospitality Management Atilay en Gunay Uslu, de ondernemende broer en zus achter Corendon, al over de hoteltak van de touroper...
“Beroof gasten niet, benader ze niet op straat en neem geen prostituees, pooiers, dieven of overvallers in huis”, zo stond het geschreven...
Anne-Sophie van der Pligt (23) is sinds vorig jaar als sales & MICE executive werkzaam bij het vijfsterren superior hotel Botanic Sanctuary Antwer...
In de supermarktwereld leerde Dave Pieters wat er nodig is voor servicegericht werken in een filiaalorganisatie. En als CEO van bouwmaterialenhandel P...
Hotel Asset management was het thema van de door de Plantijn Hogeschool in Antwerpen georganiseerde middag. Mijn verhaal daar was relatief eenvoudig:...
‘Synergie’ is een woord dat een aantal keer valt in gesprek met Ali Abbach. De Haagse ondernemer beheert met zijn bedrijf Homey Housing zo...
De congresindustrie heeft door de coronapandemie een stap terug moeten doen, maar benadert inmiddels het niveau van voor 2020. Senthil Gopinath, CEO v...
Verspreid over de Randstad liggen zes hotels die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Neem een Renaissance bij Schiphol-Oost. Een Moxy in...
Focus op de MICE-markt kan een interessante en waardevolle toevoeging zijn voor een hotel. Joeri Nuijten trad in augustus aan als general manager van...
Martijn Brinksma (31) besloot vorig jaar, na ruim tien jaar ervaring in de hotellerie, voor zichzelf te beginnen. Als freelance hospitality manager is...
Fletcher Hotels groeide in de 26 jaar dat het bedrijf bestaat uit tot de grootste hotelketen van Nederland met 113 hotels in de portefeuille. Als het...
Alco en Evelyn van Berkel runden onder de vlag van hun bedrijf Van Berkel Hospitality al Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven en nog twee locat...
Het plan om een bed & breakfast te beginnen was er al wel bij Floor van Boxtel en haar partner Gijs van der Grinten, maar dat de locatie van HAERT...
Oranje is geen gebruikelijke huiskleur voor een hotel, maar bij Hotel Papendal is er vrijwel geen ontkomen aan. Dat is niet zonder reden, aangezien he...
Iedere vijf jaar wordt de normering van de hotelsterren aangepast en in 2025 is dat opnieuw het geval. In de nieuwe classificatie is meer aandacht voo...
Het outsourcen van taken die niet de kern van een hoteloperatie raken, kan hoteliers flinke voordelen opleveren op het gebied van kostenbesparing en e...
Golden Tulip Hotel Central is sinds 1905 een begrip in Den Bosch en inmiddels is de vijfde generatie Rademaker ingestroomd als mededirecteur. Tom Rade...
Bij driesterrenrestaurant De Librije eten en drinken gasten niet alleen op topniveau, een meerderheid van de dinergasten overnacht ook in de Librijewe...
Nog geen jaar is de Dormio Group gevestigd in zijn nieuwe hoofdkwartier in het centrum van Arnhem. Wat bij binnenkomst direct opvalt is dat er echter...
Hun horecabedrijf bestond al ruim tien jaar, maar een fine dining restaurant en een hotel hadden Sharon en Lennart van Gastel nog niet. Toch startten...
Grand Hotel Huis ter Duin is niet de enige plek in Nederland waar dagelijks, zoals men het zelf omschrijft, Champions League wordt gespeeld. Het hotel...